Hotellet inneholder 32 rom inkludert suiter og leiligheter i hotell-avdelinga. I tillegg er det en del enkelt-, dobbelt- og 4-mannsrom, sånn at en ny eier kan overta hele 115 sengeplasser, ifølge annonsen, som nå ligger ute på finn.no.

Flere møterom, liten spa med jacuzzi, sauna og treningsapparater, frokostsal, bar og VIP-rom med sjøutsikt er også tilgjengelig for den som ønsker å bla opp for bygget. Hva eierne har av prisforlangende, er derimot ikke oppgitt.

Renovert i 2004-2009

- Stort potensiale i ombygging til leiligheter da det er stor boligmangel på Hitra og spesielt i kommunesenteret. Naboeiendommen (generasjonsbolig/2-mannsbolig) kan om ønskelig selges med, heter det i annonsen.

Wenche og Anders Hoff kjøpte det tidligere sykehjemmet for en del år tilbake og bygget det om til hotell under navnet Hitra fjordhotell. Ifølge annonsen er hotellet på 2.600 kvadratmeter og tomta omlag 5,6 mål.

Kommunen positiv til boligformål

Etter en periode gikk hotell-driften inn, og eierne har senere forsøkt å få disponere bygget og de mange rommene til bl.a. asylmottak.

Det er fra før av gitt dispensasjon til at hotellet kan brukes som asylmottak, men det ble ikke tatt i bruk til formålet. Teknisk komite i Hitra har nylig behandlet søknaden om ny bruksendring, og stiller seg positiv til at det blir tatt i bruk til bolig. Men etter sterk anmodning fra fylkesmannen, krever komiteen at det utarbeides reguleringsplan for området.