280liter avgiftsfri diesel har ifølge gravemaskin-eieren forsvunnet fra maskina,som sto parkert på en anleggsområde på Dolmøya, ikke langt fra åpningen avFrøyatunnelen. Tyveriet har ifølge politiet skjedd i løpet av helga.

- Myetyder på at tyven eller tyvene har fått det bråtravelt, sier lensmann DagfinnHerskedal.

En bitav en hageslange hang nemlig igjen ved drivstofftanken, og en full 25 litersblå kanne sto ved siden av. Lenger ned mot hovedveien fant maskin-eieren ogsåen tom, rød plastkanne. Antakelig tiltenkt stjålet drivstoff den også.

Brukte hevert

- Manhar brukt hevert for å tømme tanken, men har ikke rukket å få med seg alt, sierHerskedal, som hadde en samtale med eieren av gravemaskina i dag.

- Hansier han ofte har vært utsatt for dieseltyveri, men at han tidligere ikke harrapportert det. Og at han nå er lut lei av at det skjer. Han tror det kjørermange rundt med avgiftsfri diesel både på lastebiler og privatbiler iøyregionen, og har bedt oss om å gjennomføre flere kontroller på om dette ertilfelle, forteller lensmannen.

Ønsker tips raskt

Herskedalsier politiet er interessert i å få tips, både fra dem som eventuelt kjennertil denne hendelsen og fra folk som ser mistenkelig atferd.

- Sidendette er en gjentakelse - slike tyverier har vi hørt om tidligere også - så ervi interessert i å få tips. Vi har patruljer ute kvelder og netter, så et raskttips kan føre til at vi tar noen på fersken, sier Herskedal.