I vinter har barni  fra åtte år og oppover trent friidrett inne i Hitrahallen. Denne uken kunne de omsider flytte treningen utendørs igjen.

Vil skape et friidrettsmiljø

- Vi var spente på hvor mange som ville dukke opp på Sandstad i dag, men dette ser da riktig bra ut, sier en av trenerne, Lars Kvaale.

Han forteller videre at de ønsker å skape et friidrettsmiljø på Hitra, og at friidrettstreningene deres har samlet barn i fra hele kommunen.

I vinter har det jevnt kommet mellom 20 og 30 barn til treningene i Hitrahallen.

- På en trening var det opp i mot 50 barn og da ble vi litt tatt på senga, men vi ser gjerne at det forekommer så mange flere ganger, smiler treneren.

Alle interesserte i riktig aldersgruppe, født i 2009 og oppover, er hjertelig velkomne til å delta på de neste friidretssamlingene på Sandstad, legger Kvaale til.

Gøy med friidrett. F.v.: Lene Halsen Nordahl, Angelica Andersson Gjevik, Eilert Larsen, Andreas Hammer, Jesper Dypvik Kvaale, Vladko Kovač, Oliver Hjertås og Konstansja Dębicka

Allsidige øvelser

Denne tirsdagen har det dukket opp tjue barn til utendørstreningen på Sandstad stadion. De fleste går i 3., 4. og 5. klassetrinn og er ivrige etter å komme i gang med dagens øvelser.

- Friidrett er en allsidig sport og barna skal få prøve ut flere ulike øvelser i løpet av treningene framover, sier Kvaale og setter de i gang.

Det blir blant annet lagt opp til ulike løp -, kast- og hoppøvelser som lengde, diskos og hekkeløp.

De eldste barna forteller at det er kjempeartig på friidrettstreningene.

- Vi springer masse. Leker, kaster spyd og hopper lengde med vennene våre. Det er artig å være utendørs igjen!

Friidrett er en allsidig sport og ungene får under treningene prøvd ut mange forskjellige grener.

Muligheter for løp og stevner

Planen er at barna etterhvert skal kunne delta på ulike stevner og løp.

- Vi håper å få i gang en fire-løpskarusell hvor Fjellværøya, Ut-Hitra, Sandstad og Hitra Friidrettsklubb kan arrangere hvert sitt løp for ungene. Hvis det er interesse for det, så kan vi også reise andre steder for å delta på ulike friidrettsstevner.

Første mulighet for disse barna blir å delta under lørdagens Hitraløp, hvor det i tillegg til barneløp også arrangeres mosjons- og konkurranseløp med trekning av mange flotte premier, sier Lars Kvaale. Han oppfordrer samtidig alle store og små øyværinger til å delta på Hitraløpet lørdag, årets store løpsfest i øyregionen.