Halgeir Bremnes har tidligere i dag uttalt til froya.no at ordfører Berit Flåmo har brutt alle regler i håndteringen av rådmann Ole Henrik Fjørstad. Rådmannen skal ha fått tilbud fra ordfører Berit Flåmo om å trekke seg, før saken ble behandlet i formannskap eller kommunestyre.

På nye spørsmål fra lokalavisa Hitra-Frøya om det er aktuelt for opposisjonen å stille mistillitsforslag mot ordføreren, svarer Bremnes:

- Det er for tidlig å si ennå. Først må vi vente til behandlingen av denne saken er over, og se om det ender med en rettsak eller et forlik. Hvis opplysningene stemmer, så bør ordføreren først være voksen nok til å vurdere stillingen sin. Men det er klart at et mistillitsforslag kan bli et utfall, mener Bremnes.

- Tilbudt å trekke seg

I følge Bremnes har Ole Henrik Fjørstad blitt tilbudt en sluttpakke.

- Jeg har hatt en prat med Ole Henrik, og slik jeg har forstått det på ham, så fikk han tilbud om å trekke seg, med en sluttpakke. Men det kan ikke gjøres uten at hun har mandat fra kommunestyret. Dersom dette medfører riktighet har ordføreren brutt loven, mener Bremnes.

- En skitten prosess

Han vil nå ta saken opp med styret til Frøya Frp.

- Som jeg har forstått det er Frøya Frp motstander av denne prosessen. Jeg vil prate med styret og styreleder og be dem gå gjennom saken, i forhold til om ordføreren har opptrådt korrekt i forhold til lovverket i denne saken. Men det kan virke som en skitten prosess i forhold til det som er kommet frem til nå . Og jeg vil be styret om at personen Ole Henrik som ansatt blir ivaretatt opp i alt dette kaoset, mener Bremnes.