- Ansatte i Helitrans har tilbrakt tid sammen med de norske pårørende de siste par dagene, og følger opp pårørende til den savnede rumenske statsborger etter beste evne. Uvissheten om det savnede helikopteret er vanskelig for alle involverte, ikke minst for de nærmeste pårørende, skriver Helitrans i en pressemelding tirsdag.

Helitrans har i samråd med familien blitt enig om at den savnede piloten fra Hitra ikke skal identifiseres med navn ennå.

Politiet i Lübeck sa i en pressemelding fredag at det er sannsynlig at de to savnede etter helikopterstyrten i Østersjøen i forrige uke ikke vil bli funnet i live. En hitterværing var pilot i helikopteret, som tilhørte Helitrans på Stjørdal.

- De omfattende søkene har vært uten resultat. Samtidig er det sannsynlig at de som befinner seg i helikopteret ikke kan bli reddet i live, skriver Polizeidirektion Lübeck i pressemeldingen.

Men Helitrans mener fortsatt at det søkes etter overlevende.

- Politiet i Lübeck har ansvaret for leteaksjonen, og vi får tilbakemelding om de finner noe. Vi har ikke hørt noe annet enn at det fremdeles søkes etter overlevende. Men det er klart at tiden jobber mot oss her, sier  Marita Bjørnevik, administrerende direktør i Helitrans til hitra-froya.no.

Så langt er det bare funnet en ryggsekk som tilhører passasjeren i helikopteret. Mandag ble en minejegerbåt og en minedykkerbåt fra den tyske marinen satt inn i søket, for å lete etter helikopteret under vann.