Norsk Tipping har utarbeidet en statistikk over hvor millionvinnerne siden 1976 er bosatt. Den avslører at nifrøyværinger har håvet inn minst en million kroner fra tippeselskapet på Hamar. På Hitra er tallet "bare" fem..

På Frøya er det fem kvinner og fire menn i "tippemillionær-klubben". Den høyeste premien stakk en kvinne av med i 1996, da hun vant 8,9 millioner i Lotto. Samme år vant en annen frøyakvinne 4,5 millioner, også det i Lotto.

Året etter, i 1997, leverte en frøyamann inn en Lotto-kupong som innbrakte 1,4 millioner.

Den eneste VikingLotto-millionæren fikk vi i 1994 da en frøyakvinne vant nesten 1,5 millioner.

I 1999 sikret en kvinne fra Frøya seg 3,8 millioner Lotto-kroner. Året etter kunne to menn sette inn henholdsvis 1 million og 2,5 million Lotto-kroner på sine kontoer.

3,4 millioner ble det på en mann i 2007 som satset Lotto. Den siste tippemillionæren på Frøya fikk vi inneværende år (2010) da en kvinne vant 1 million kroner på Keno.

Ser vi på Hitra, er det bare kvinner som har vunnet milliongevinster. Først ute var en kvinne som i 1997 vant 4,2 millioner i Lotto. Året etter gikk 1,5 millioner Lotto-kroner til en annen Hitra-kvinne.

I 2001 var en kvinne svært heldig da hun satset noen kroner på Joker. Gevinsten ble nesten 2 millioner kroner.

I 2003 fant nye 2,5 millioner kroner veien til Hitra da en nok en kvinne hadde de rette Lotto-tallene.

Den siste milliongevnisten på Hitra kom i fjor da en Lotto-kupong plutselig viste seg å være verd 2,5 millioner kroner.

Hvem blir neste tippemillionær? Og når? Svaret vet ingen. Men at det vil skje igjen, er svært sannsynlig. Bare i fjor tippet vi øyværinger for godt over 20 millioner kroner!