Rett før påske fikk 4. klassen på Hemnskjel oppvekstsenter beskjed om at de ikke skulle begynne i 5. klasse på Krokstadøra i Snillfjord kommune, som alle andre elver før dem. Fra i dag skal de gå på Strand oppvekstsenter i Hitra kommune. De tre elevene det gjelder, og foreldrene, ble jublende glade for den beskjeden.

- Det blir morsomt. Det høres veldig kult ut, og elevene der sier det er verdens beste skole, forteller Marius Hevnskjel, som er en av elevene som blir flyttet til Strand.

Da lokalavisa møtte dem tidlig i sommer, fortalte de tre elevene at de allerede kjenner mange i den nye klassen sin. Alle er med i Sandstad IL der de driver med både håndball, fotball og judo. De har også besøkt Strand skole ved flere anledninger.

Ønsker seg en snill og toillat lærer

Spesielt for Anniken blir det en stor forandring å flytte skole.

- Anniken har vært den eneste jenta i klassen siden barnehagen og det ville hun også blitt på Krokstadøra, forteller mor til Anniken, Aina Volden.

Volden mener at noe av det mest positive med at elevene starter på Strand er at klassene er større og det er flere unger å leke med. Anniken har tenkt igjennom hvilke kvaliteter hun ønsker at den nye læreren deres skal ha:

- Jeg håper han er toillat, smiler hun.

Det er Arvid Bredesen som er kontaktlæreren i 5. klasse på Strand skole fra høsten.

- Jeg håper han ikke er streng, sier Bendik Andre Oddan.

Enklere hverdag

- Vi foreldrene mener det bare er positivt at elevene blir flyttet til Stand, og det gjør hverdagen mye enklere, mener Hilde Hevnskjel som er moren til Marius.

Både på grunn av kortere bussreise, og fordi skoledagene på Strand er lagt opp annerledes enn på Krokstadøra, er elevene hjemme to timer tidligere. Hadde de gått på Krokstadøra ville barna vært hjemme i 16-tiden. Deretter skal de på trening på Hitra til kl. 17, og når de kommer hjem igjen er det blitt langt utpå ettermiddagen før de kan spise middag og begynne med leksene. Bussturen blir også betydelig kortere. Fra Hemnskjel til Krokstadøra tar det nesten en time med skolebussen.

- De sparer seg mange timer med busstur i uka. Vi har regnet ut at det til sammen nesten blir en arbeidsdag, forteller Hilde Hevnskjel

Ønsker de nye elevene hjertelig velkommen

Bjørg Vaagen Jacobsen er leder ved Strand oppvekstsenter og gleder seg sammen med resten av lærerstaben, til de nye elevene kommer.

- Her på Strand ser vi fram til å få nye elever fra den nye delen av kommunen vår, sier Vaagen Jacobsen.

Hun mener de skal greie å gi elevene en god skolehverdag og er helt sikker på at de kommer til å bli et verdifullt tilskudd til elevmiljøet.