Fra 15. juni åpnet Vegdirektoratet opp for muligheten for å pryde bilen med personlige bilskilt. På to uker har det kommet inn over 11.000 søknader om personlige bilskilt skriver nrk.no.

Ditt i ti år

Vegdirektoratet har en nettløsning hvor man kan søke på det ordet man ønsker på bilskiltet. Du får umiddelbart beskjed om ordet er ledig, eller om noen andre har kommet deg i forkjøpet og fått rettigheten til bilskiltet. Støtende ord blir stoppet i nettløsningen. Blir søknaden din godkjent beholder du rettigheten til skiltet i ti år.

Lokale navn

Hvilke personlige bilskilt kan vi etter hvert få se på veiene i øyriket? Da lokalavisa forsøkte viser det seg at ”Hitra” allerede er søkt om. ”Frøya” er i skrivende stund ledig.

Når det gjelder egennavn på bilskiltene ser det ut til at mannsnavn er mer brukt enn kvinnenavn. I alle fall ut fra lokalavisas uhøytidelige sjekk. Vi testet ut redaksjonens navn, og både ”Bjørn”, ”Terje”, ”Trond”, ”Lars” og ”Otto” er opptatt. Mens ”Cecilia” og ”Kirsti” er det fortsatt mulig å pryde bilen sin med. ”Marthine” på åtte bokstaver er for langt, da det personlige skiltet kun kan være mellom to og sju tegn.

Skjermdump fra Vegdirektoratet