Lokalavisa har fått tilsendt bilder fra en observant tipser, som han mener er av arbeidere som jobber uten sikring på toppen av Hjorten Hotell.

I følge arbeidstilsynets håndbok om sikring ved arbeid på tak, skal det ved arbeid på flatt tak, som i dette tilfellet, brukes personlig fallsikring ved midlertidig arbeid, og sikring med rekkverk på minimum én meter ved permanent arbeid.

Lokalavisa sendte bildene videre til hoved-entreprenør Stjern, som er ansvarlig for byggingen av hotellet.

- Direkte uforsvarlig

- Her har det skjedd en glipp. Det er et absolutt krav om at alle arbeiderne skal være sikret. Vi har både fallsikringsseler og stillas tilgjengelig, som kunne vært brukt i dette tilfellet. Det er både uforsvarlig og direkte farlig at det ikke ble brukt. Vi ser at dette ikke ser bra ut, og det er blitt tatt tak i, og skal ikke skje igjen, sier anleggsleder Jon Arne Jønland.

- Latskap og tull

Hva vil dere gjøre for at det ikke skal skje igjen?

- Vi har hatt en runde med guttene, som er ansatt i et firma som er innleid av oss. Det er uansett samme regler for sikring i høyden som gjelder for dem, og de er fullstendig klar over at de skal bruke sikring. At de ikke har brukt sikring er ren latskap og bare tull, sier Jønland.

Sikret: I dag er det satt opp forskriftsmessig rekkverk på toppen av hotellet. Foto: <137><137>