Torsdag 12. mai får man en ny mulighet til å se ”Trollspeilet” i Frøya Kultur- og kompetansesenter.

Utsolgt sist

Det er snart to år siden Frøya Teaterlag satte opp Trollspeilet for første gang, og nå gjentar de suksessen som et ledd i deres 5-års markering i år.

- Trollspeilet er ei forestilling satt sammen av mange norske folkeeventyr, den både passer og treffer veldig mange. Vi har ikke glemt Trollspeilet siden sist, og det er derfor et stykke det er lett å ta i bruk igjen i år. Siden stykket dessuten ble solgt ut forrige gang, har vi blitt oppfordra flere ganger til å sette opp Trollspeilet igjen, sier leder i Frøya Teaterlag, Mona Skarsvåg.

Et aktivt teatermiljø

Denne gang har de gjort forestillingen til et lite prosjekt, hvor de har invitert med potensielle nye medlemmer (elever i tiende klasse i fra sal- og scenegruppa på Sistranda skole) til å bidra i stykket, forteller Skarsvåg.

- Vi har et stabilt medlemstall, men også fokus på videre rekruttering. Med dette fremstøtet ønsker vi å vise at det finnes et aktivt teatermiljø på Frøya.

Trollspeilet er et forholdsvis stort stykke, hvor hver av teaterlagets medlemmer hadde to-tre roller sist gang.

- Teaterlaget har derfor gitt i fra seg mange av rollerne i år til disse ungdommene.

Jubileumsfeiringer

Frøya Teaterlag feirer som sagt fem år.

- Og vi har slettes ikke tenkt å gi oss med det. Vi ønsker å være en kulturell bauta på Frøya, og bevisst bruke jubileumet vårt till å kunne gi noe tilbake til lokalsamfunnet.

Frøya teaterlag byr på tre store forestillinger i år.

- Den første var Karius og Baktus, hvor vi inviterte inn alle barnehageungene på Frøya til ei gratis forestilling. Trollspeilet blir vår andre forestilling, og billettene selger vi til jubileumspris.

Teaterlaget har også valgt å legge forestillingen til en midt-ukedag, og på ettermiddagstid.

- Øyrekka har dermed mulighet til å overvære forestillingen denne gang.

Til høsten skal de virkelig slå på stortromma, avslutter Mona Skarsvåg.

- I oktober skal vi ha ei jubileumshelg, og da er det humor som står på programmet. Vi tar det beste i fra tidligere humor-forestillinger og tilføyer noe nytt. Det er bare å begynne å glede seg.