- Jeg flytta til København i august 2012 for å studere til sykepleier. Jeg ble ferdig i februar i år, og arbeider nå på Danmarks største gastroenhet. Jeg synes det er så spennende fordi det er en tungt belastet pasientgruppe, hvor ikke kun sykdommen er viktig men også det psykososiale, forteller Stine.

Blitt et storbymenneske

Etter fire år i København må hun medgi at hun har blitt et storbymenneske, men det er likevel flere ting 24-åringen savner med Hitra.

- Jeg savner familie, venner, naturen og havet! Jeg er hjemme så ofte det er mulig. Mens jeg studerte var jeg så heldig at jeg kunne dra hjem nesten hver 10. uke, i tillegg til å være hjemme hele sommeren. Nå som jeg er i jobb blir det ikke like ofte.

Bosatt 1200 kilometer unna sitt barndomsrike forsøker Stine å følge med på hva som skjer, men helt lett synes hun ikke det er.

- Jeg forsøker virkelig å følge med, men når man også skal følge med det som skjer både hjemme og i Danmark, og i utlandet, hender det at det glipper noen ganger.

Savnet etter sjøluft

Det er mange gode minner fra øyregionen som kan lokke frem savnet etter sjøluft når hun sitter i storbymetropolen i Danmark.

- Sommeren med familien, når alle var samlet, med besteforeldre, søsken, søskenbarn og foreldre gir gode minner. Vi dro ut på båtturer og fiska småkrabber fra brygga.

Trives i København

Gode minner til tross, det er lite trolig at Stine tar med seg flyttelasset tilbake til Hitra.

- Etter å ha bodd fire år i København tror jeg at Hitra vil bli litt for lite. Jeg er blitt så glad i København og har falt veldig godt på plass her. Jeg er så heldig å ha en jobb jeg trives i, familie som bor i nærheten og en kjæreste jeg vil bo her med, avslutter Stine Peitersen

988 89 562 kirsti.marthine@hitra-froya.no