Prosjekt olabil har allerede fått mye mediaomtale i lokalaviser, etter hvert som de to guttene beveger seg sørover fra starten på Nordkapp.

Sammen satte Anders Bergh og Mattis Mandt ut på en ekspedisjon 1. juli fra Nordkapp. Målet er «å finne de beste, lengste, tøffeste, hardeste, mest grusete, glatteste og kuleste nedoverbakkene i hele Norge. Alt for å trene og vinne NM i olabil i Oslo, 20. august. Turen går fra Nordkapp i nord, til Lindesnes i sør, den ultimate norske distansen», forteller guttene på olabil.no. Begge to spiller i bandet Aktiv Dödshjelp, og gjennom bekjentskaper fikk de klarert at det var mulig å slippe til på jamscenen under Jorddunst. Dermed la de om ruta, slik at de tar omveien om Frøya førstkommende fredag. Resten av bandet kommer seg til Frøya ved hjelp av andre framkomstmidler.

- Vi får muligheten til å spille, og gleder oss veldig til det, sier Anders Bergh til Hitra-Frøya. Gutta filmer og legger ut rapporter på youtube fra hver eneste dag. Her er rapporten fra første dag (Nordkapp):

SE VIDEOKLIPP