Fredag 20. januar ble årets prestisjetunge kokkekamp avholdt på Knarrlagsund oppvekstsenter.

Dette er en stor begivenhet som både elever og dommere har gledet seg til i lang tid.

Elevene i 7. klasse har hatt to uker på å gjøre seg klare til dyst.  Kriteriene er at elevene skal lage middag og dessert til 4 personer for maks 250 kr.

Maten må kunne lages på 1 time og 45 minutter.

Som forberedelse skal elevene finne oppskrifter, innhente priser, lage handleliste og fordele arbeidsoppgavene mellom seg.

To av dommerne i år var spesielt invitert. Dennis Herfjord har tidligere vært klassens kunnskapsrike og engasjerende naturfaglærer, mens Linn Fjeldberg var klassens omsorgsfulle og hjelpsomme assistent for noen år tilbake. Den tredje i dommerpanelet var klassens kontaktlærer Marit Tranås.

Maten som ble servert i år holdt et høyt nivå, både smak- og utseendemessig. Hovedrettene som ble servert var Pad thai, pasta Alfredo og One pot pasta med kjøttboller.

Til dessert fikk de heldige dommerne smake mango- og jordbærsorbet med sjokolade, sjokoladefondant med krem og bringebær og oreodessert. Dommerne brukte lang tid på å kåre en vinner, for det var lite som skilte de tre lagene.

Til slutt var det gruppe 1, bestående av Storm Sæther, Sigrid Aukan og Snorre Arnø Fjeldvær, som stakk av med seieren.

Med vennlig hilsen

Marit Tranås, kontaktlærer for 7. trinn på Knarrlagsund oppvekstsenter

Det var hektisk aktivitet på kjøkkenet under kokkekampen.
Pad thai var en av hovedrettene.
Pasta er populær middag blant de unge og falt også i smak hos dommerne.
Elevene ble bedømt både på smak og utseende på rettene de serverte.
Pasta er populært blant de unge og falt også i smak hos dommerne.
Et av lagene serverte mango- og jordbærsorbet med sjokolade.
Sjokoladefondant med krem og bringebær er en dessertvinner for mange.
Oreo-dessert falt i smak hos dommerene.