Lokalavisa er litt tidlig fremme da Geir Ove Hansen er pliktoppfyllende ute på runden sin. Godt mulig han aner at noe i gjære. Resten av damene på kjøkkenet på Frøya sykehjem har sagt til han en stund at de har et prosjekt på gang. Det innebærer at han skal bli tatt bilde av.

- Det har ikke noe å si om det er julaften eller noen annen helligdag. Geir Ove stiller alltid opp, slik at alle skal få maten sin. Vi hører ofte folk si at det er veldig hyggelig å få besøk av Geir Ove. Han er alltid i godt humør. De føler det også er trygt fordi de er vant til at han kommer med maten, sier kjøkkensjef Heidi Sandnes mens vi venter.

Klokka 11.45 presis kommer Geir Ove inn døra for å hente mer mat.

- Der er du ja, sier Sandnes.

Flere av damene på kjøkkenet begynner å småfnise da han beveger seg inn på kjøkkenet, som om de er 14-åringer på Justin Bieber-treff. Nå vet han ihvertfall at noe er i ferd med å skje. Lokalavisas utsendte titter fram som troll i eske og Geir Ove får seg en overraskelse han antagelig sent vil glemme.

Kjøkkensjefen gir Geir Ove en god klem, mens det detter ut noen gledestårer fra henne. De andre damene strømmer også til for å klemme og gratulere.

- Hva tenker du om å få julestjernen fordi du alltid stiller opp?

- Nei, det hadde jeg ikke ventet. Dette kom brått på, sier han.

- Det var det vi ville. Nå skjønner du hva vi hadde planlagt, ler damene.

Like blid uannsett dag

Vi leser opp begrunnelsen for at han fikk julestjernen for Geir Ove.

- Geir Ove Hansen er en person som virkelig fortjener årets julestjerne. Frøya Kommune har et tilbud om matombringing for eldre som bor i Flatval-Sistranda område. Fire dager i uka kjører Geir Ove ut til de som ønsker mat fra kjøkkenet på Frøya Sykehjem. Han har nå kjørt i mange år og om dagene er på julaften eller på 1. påskedag kommer han like blid. Han kan på det meste ha circa 40 middager han skal levere og har full kontroll på hvor alle bor. Vi får mange tilbakemeldinger fra brukerne hvor koselig de synes det er når Geir Ove kommer på døra med mat til de. De ansatte på kjøkkenet håper dere ser dette som en stor kandidat til å få årets julestjerne.

- Hva tenker du om det du fikk høre nå, Geir Ove?

- Nei, hva skal man si. Det er veldig koselig selvfølgelig, men fremdeles uventet.

- Uff, det spørs om jeg også begynner å grine da jeg kommer hjem, sier han med glimt i øyet før han skal ut på en ny leveringsrunde.