Nå skal Kai Egil doble opp med ansatte, og «avsette» seg selv som daglig leder.

-  Jeg har kun ni år folkeskole, og nå blir det for mye for meg, sier Kai Egil Skarsvåg.

Han forklarer hvorfor han kommer til å ansette en ny daglig leder.

- Det er dette med papirarbeid, økonomi og salg. Særlig det med salg. Vi har bare produsert, vi. Det har hendt at jeg har gått gjennom mailboksen og funnet en forespørsel om pris på båt, som har ligget der i flere måneder. Så nå søker vi etter daglig leder som kan ta seg av alt dette, så får jeg lede produksjonsarbeidet.

Brakstart

Kai Egil Skarsvåg har vært med og bygget aluminiumsbåter nesten hele livet, da hans far var en av pionerene til å bygge mindre aluminiumsbåter til oppdrettsnæringa. Siden 2005 har han hatt et enkeltmannsforetak, og bygget båter heime i garasjen. Men selve satsningen med Skarsvåg Boats AS er bare to år gammel. Høsten 2014 kom de i gang i lokalene på Flatval.

Ikke mange nyeteblerere kan vise til en slik brakstart. Den første bestillingen kom fra Gurvikdal havfiskesenter, som skulle ha 10 båter. Og så viste seg å være stor etterspørsel etter de (stort sett) 22 fot store båtmodellene. I tillegg får de bestillinger på en rekke andre aluminiumsprodukter for oppdrettsnæringa, som kontainere og avsilingskar.

I det første hele driftsåret, 2015, bygde de 30 båter, og selvskapet omsatte for nær 8,5 millioner kroner. Av dette satt selskapet igjen med et overskudd på én million, som er overført som egenkapital.

Ansetter flere

Nå har de investert i både tegneprogram og skjæremaskin, og Vegard Kristiansen er ansatt for å jobbe med tegning av framtidas båter.

Selv om ting har gått fort, og Kai Egil er blitt hengende etter med papirarbeidet, har han ingen planer om å bremse veksten. Det 600 kvadrat produksjonslokalet som stod klart for to år siden, er blitt for smått.

- Vi er på utkikk etter å leie oss mer plass. Da kan vi gjøre selve aluminiumsarbeidet her, men ta montering av utstyr og slikt ett annet sted. Og jeg skal øke på med flere folk. Jeg kommer til å ansette 3-4 nye, forteller Kai Egil Skarsvåg i Skarsvåg Boats.