Navn: Maria Anonsen

Alder: 32 år

Yrke: Diakonmedarbeider på Hitra

Bor: Fillan

Sivilstand: Samboer og tre barn

Aktuell: Begynte som diakonmedarbeider på Hitra i januar i år. Skal starte opp med babysang på Fillan i februar.

Beskriv deg selv med tre ord: Ansvarlig, livsglad og positiv.

Hvordan vil du beskrive hverdagen din? Hverdagen min er veldig forskjelllig og den gir meg forskjellige utfordringer. Det som er viktig for meg, er å ikke miste håpet og gleden i hverdagen, men hver dag finne noe nytt og interessant som kan varme hjertet mitt.

Hvilken egenskap skulle du ønske at du hadde?  Jeg tar vare på mange rundt meg, men glemmer i blant å ta vare på meg selv.

Hva gjør du om ti år?  Jeg tenker å jobbe med kirken og diakoni (kirkens omsorgstjeneste) i fremtiden også, fordi det er mitt livsvalg. Kanskje gjøre jeg mer flerkulturelt arbeid om ti år, siden verden stadig blir mindre.

Hva ser du på TV? Å se på TV er ikke det jeg gjør mest av, men vi ser nyheter og på program som omhandler verden og hvordan andre mennesker har det.

Hva lytter du til i bilen? Da lytter jeg til forskjellig musikk. Som regel rolig musikk, men trenger jeg mer energi, da hører jeg på mer rytmisk musikk.

Er du best til å lytte eller prate i en samtale? Jeg lytter oftest. Uttrykket “vi har to ører og en munn” gjelder særlig i yrket mitt som diakon, hvor det er viktig å høre hvordan andre har det og hva de sier.

Hvilken kjent person ville du tatt med deg til en øde øy og hvorfor ? Det måtte blitt en person med kunnskap, som ikke bare snakker om saker og ting, men vet hvordan de skal gjøres,  slik at vi kan overleve på den øde øya. Vil du jeg skal nevne en person? Ja, da må det faktisk bli mannen min, for han kan så mye forskjellig.

Hva var den siste boken du leste?

Jeg leser hver eneste dag. Den siste boka jeg leste var Mahatma Gandhis “Min tro”.

Hva er ditt beste barndomsminne? Å besøke min bestemor, fordi hun hadde en liten gård. Hun var en dyktig gårdbruker, av henne lærte jeg å dyrke grønnsaker og passe på dyrene.

Hva serverer du når du får gjester? Jeg er født og oppvokst i Russland og er veldig glad i russisk tradisjonsmat. Siden vi bor her i Norge blir det gjerne en kombinasjon av ulik internasjonal mat. Vanligvis blir det en treretters bestående av ulike russiske salater, kylling eller fisk til hovedrett og til dessert blir det kake eller russisk godteri.

Hva vil du vise gjestene av øyregionen?

Naturen her, den er skjønn. Det er mange vakre steder her ved kysten og jeg er selv veldig glad i å gå langs kystlingen og oppleve sjøen.

Har du et godt tips til øyværingene nå i helga? Det må bli å ikke sitte hjemme foran TVen, men heller gå ut og får seg en naturopplevelse. Livet er ikke kjedelig her, været forandrer seg stadig. Ut å snakk med andre mennesker, vær aktiv og sosial.