I Fillan kirke førstkommende søndag er det avskjedsgudstjeneste for Lars Birger Aadland.

Foruten seniorprest Aadland, vil også konfirmantene, prost Dagfinn Thomassen, kantor Silvio Krauss, diakon Maria Anonsen og kirketjener Roger Dragsten samt kirkeverter fra Fillan menighetsråd delta.

Begynte som konfirmantlærer

I 1995 begynte Aadland som konfirmantlærer i Hemne, en oppgave som snart gled over i en prestevikaroppgave. 1. april 1997 kom han til Frøya som fungerende kapellan, hvor han etterfulgte Reidar Faanes.

Der var han nesten 1,5 år, før han vendte tilbake til Hemne høsten 1998.

- Da var jeg i full gang med prestestudiet i tillegg til prestearbeidet, og avslutt et studie med praktikum ved MF våren 2001, og ble ordinert i Hemne kirke 17. juni 2001, fortalte Lars Birger Aadland til Hitra kommunes informasjonsavis, hitra.no, i fjor.

Høsten 2014 begynte han som seniorprest i Orkdal prosti. Tjenesten har vesentlig vært på Frøya og Hitra.

- I disse 3-4 årene har jeg hatt gleden av å følge mange konfirmanter fram til konfirmasjon, døpe mange øyværinger, spleiset mange brudepar og fulgt mange familier når de har fulgt sine kjære til siste hvilested. Jeg har også fått oppleve gudstjenestefellesskap med menighetene og gode medarbeidere i de mange kirkene på Hitra og Frøya. Dermed opplever jeg at jeg har blitt kjent med, og knytt et bånd til mange mennesker gjennom disse åra, fortalte Aadland til hitra.no

Presten med trompeten

Han tror han kanskje vil jeg bli husket som presten med trompet.

- Ja, ofte har trompeten vært med. Og kirkene har en egen klang som gir lyst til å ta fram trompeten. Og så opplever jeg at salmesangen løfter seg med litt ekstra musikk att åt, mener Aadland som ser tilbake med takknemlighet på rike år i prestetjenesten på øyene.

Tilbake som vikar?

I mars fyller han 69 år og har besluttet å avslutte sin tjeneste da.

Lysmessa i Sletta 3. desember var avskjeden med Frøya, og gudstjenesten i Fillan 4. februar blir hans avskjedsgudstjeneste på Hitra

- Etter mars bestemmer jeg sjøl hva jeg skal holde på med. Kanskje en vikartjeneste i ny og ne?, avsluttet Lars Birger Aadland sitt innlegg i kommunens infoavis.

Avskjedsgudstjenesten for Lars Birger Aadland finner sted i Fillan kirke søndag 4. februar kl. 15.00.