Medlemmene i Sundsvall paradeorkester syntes det var fantastisk å spille for begeistrede frøyværinger.

Skolekorpset på Frøya består av så få musikanter, at uten den svenske drahjelpen hadde de kanskje ikke spilt i folketoget på nasjonaldagen i år. Nå ble det samspilling mellom de unge og ivrige musiserende frøyværingene og det store og flotte korpset fra Sundvall. Med litt fellesøving dagen før var de veldig samspilte både i toget fra Siholmen og under opptredenen på torget.

-Det var kjempemoro at de ville komme og spille sammen med oss, sier en av de unge jentene i Frøya skolekorps.

- Jättekult, legger en av de svenske jentene til med et stort smil.

Kommer gjerne tilbake

En av lederne i Sundsvall paradeorkester, Peter Tjernberg, snakket også varmt om besøket på Frøya.

Å få være med og feire den norske nasjonaldagen på Frøya var fantastisk. Vår feiring av den svenske nasjonaldagen kan ikke måle seg med hvordan dere markerer dagen, sa Peter Tjernberg, før han ble kalt opp på podiet og gjort stas på av ordfører Berit Flåmo.

Så om ikke Frøya kunne stille med et helnorsk korps, klarte våre blågule naboer den musikalske oppgaven med glans. Og om frøyværingene ønsker dem hit flere ganger, er Sundsvall paradeorkester trolig parat.

- Vi kommer gjerne tilbake, sier Peter Tjernberg

PRIS: Sundsvall Paradeorkester ble tildelt prisen «Skarptromma» for innsatsen sin i folketoget på Sistranda. Peter Tjernberg fra det svenske korpset mottar her diplomet fra ordfører Berit Flåmo.
FANTASTISK: Sundsvall Paradeorkester syntes det var stas å oppleve å spille for festglade frøyværinger på nasjonaldagen, mens publikum var minst like begeistret for tilreisende svenskene.