- Det er veldig stort for oss at Coop Extra Sistranda har blitt kåret til "Årets beste butikk" i kundeundersøkelsen 2015. Det vil si at vi har de mest fornøyde kundene av alle Coop Ekstra-butikkene her i hele landet det, forteller en stolt Kenneth Engan, butikksjef ved Coop Extra på Sistranda.

Fantastisk beskjed

Engan forteller at det var bedriftssjefen som kom innom butikken med nyheten.

- Han kom bort til meg, tok meg i hånda og sa "jeg må få lov til å gratulere". Hva er det nå da tenkte jeg, før sjefen kunne fortelle at vi er kåret til landets beste Coop Extra butikk. Å få den beskjeden var helt fantastisk, smiler Engan.

Toppen av butikkfolk

Coop Extra Sistranda har konkurrert mot 190 andre Coop Extra butikker i Norge.

- Det er stas at lille Coop Extra Sistranda klarer å nå helt til topps i den målestokken.

Kenneth forteller at de er 16 medarbeidere ved Coop Extra Sistranda fordelt på større og mindre stillinger.

- Det er veldig flinke og engasjerte medarbeidere vi har her ved butikken. Jeg kan ikke få rost dem nok, de er virkelig toppen av det som går an å finne av butikkfolk og det er deres fortjeneste at vi får denne utmerkelsen.

Denne gjengen står for landets beste Coop Extra butikk i år. Bak fra venstre: Vigdis Kristiansen, Chris Rune Foss, Torbjørn Nordbotn og Heidi Jobotn.Kenneth Engan og Torunn Pettersen i front.

Blir et heftig julebord

Da Kenneth fortalte det til resten av medarbeiderne så ble det selvfølgelig stor jubel, og i dag feirer de med bløtkake.

1. oktober blir den offisielle feiringen og da kommer kjededisponent Håvard Jensen  for å dele ut pokal og en gavesjekk på 10 000 kroner.

- Pengene fra gavesjekken skal brukes til sosiale formål. Vi skal ha personalfest i helga nå- hvor vi skal feire litt ekstra, også blir det et ganske heftig julebord i år da, smiler Engan.

Utmerker seg

Butikksjefen forteller at de scorer jevnt høyt på alle punktene i kundeundersøkelsen.

- Og vi har løpende kundemålinger underveis gjennom hele året som vi bruker aktivt for å prøve og gjøre forbedringer på det vi ikke scorer aller høyest på.

Er det noe spesielt dere utmerker dere på i undersøkelsen?

- Vi scorer høyest på service, frukt og grønt og attraktiviteten i forhold til andre butikker i området.

Butikksjef ved Coop Extra Sistranda, Kenneth Engan.

Har hatt betydelig vekst

Butikken på Sistranda begynner å få en betydelig omsetning ,- det har økt på enormt, slår Engan fast.

- For 2,5 år siden hadde vi en årsomsetning på 28 millioner kroner.

I år er målet vårt å nå 65 millioner kroner i omsetning og det håper og tror jeg vi skal klare. Det er i alle fall innenfor rekkevidde.

Hviler ikke på laubæra

- I fjor ble vi regionsvinnere i kundeundersøkelsen og i år ble vi den beste butikken i hele landet. Det er klart det er stort, men vi har ikke tenkt å hvile oss og slappe av for det, sier butikksjef Engan.

-Når vi nå har klart dette, skal vi fortsette å jobbe for å være best. Vi skal forsette å stå på for kundene våre.