Den 14. august i fjor kjørte en semitrailer av veien på samme sted som dagens ulykke skjedde. Den gangen ble kjøretøyet hengende i veikanten, mens den tunge lasten havnet langt ned i skråninga. Lasten var bygge-elementer til Frøya kultur- og kompetansesenter.

I dagens ulykke rullet vogntoget ned skråninga og tok fyr. Vogntoget har kommet langs rettstrekninga like før den krappe svingen. Det er ennå ikke kjent hvilke skader sjåføren har fått.

- Det er en mann vi har fått inn, og tilstanden hans oppgis å være stabil. Noe mer informasjon har jeg ikke nå, sier informasjonsdirektør Marit Kvikne ved St. Olavs hospital til Hitra-Frøya onsdag ettermiddag.

Som en skjebnens ironi sto ordfører Ole L. Haugen i kommunestyresalen på Fillan og holdt et innlegg bl.a. om farene ved landeveis vogntog-trafikk da dagens vogntog-ulykke ble meldt og alle redningsetater ble utkalt. Hitra-ordføreren hadde ulike representanter fra havnenæringa på besøk for å diskutere mulighetene for å få mer godstrafikk bort fra veiene, da ulykka skjedde.

I fjor kjørte et vogntog med betong-elementer ut i samme svingen.
Restene av det utbrente vogntoget ble hentet opp fra skråninga i ettermiddag.
Redningsmannskaper drev etterslukking på vogntog-vraket i ettermiddag.