Atb startet den 19. august opp rutebusstilbudet i øyregionen. Lokalavisa har siden den gang mottatt mange henvendelser fra øyværinger som synes tilbudet har vært mangelfult og noen steder ikke til stede i det hele tatt.

–Vi innrømmer at det har vært en krevende oppstart i regionen, og vi beklager overfor de som blitt rammet av dette, sier Grethe Opsal, markedssjef i Atb.

Hadde møte med kommunene

Atb hadde på bakgrunn av mange henvendelser oppklarende møter med kommunene i begynnelsen av september og itorsdag kom imidlertid meldingen fra selskapet om de første endringene.

- 2. januar kommer det nytt rutehefte med nytt og bedre lokalbusstilbud, men allerede 4. november blir det satt i drift noen nye ruter, melder Atb.

Disse er:

Buss 520 – Hestnes-Fillan med korrespondanse til 420. Kjøres onsdag.

Buss 521 – Fjellværøya – Fillan med korrespondanse til 420. Kjøres tirsdag og torsdag

Buss 523 – Forsnes-Fillan med korrespondanse til 420. Kjøres fredag.

Buss 524 – Titran-Siholmen med korrespondanse til 420 til Sandstad og 525 til Siholmen. Kjøres mandag og onsdag.

og Buss 525 – Norskag – Siholmen med korrespondanse til 524 fra Titran. Kjøres mandag og onsdag.

Nye endringer fra 2. januar

Ruteendringene som vil gjelde fra 2. januar vil være klare tidlig i desember, melder Atb. Endringene vil da være flere turer på de rutene som allerede går, i tillegg til to nye ruter;

rute 561 Kongensvoll – Sunde med turer i Snillfjord og

rute 522 Forsnes – Hestvika – Sandstad.

- De nye ruteheftene vil bli distribuert via bussene og skysstasjoner, og tabellene vil ligge tilgjengelig på atb.no, melder Atb.