En pipebrann i ei hytte på Strøm (Hitra) førte søndag kveld til full utrykning fra alle øyas nødetater. Brannen er nå under kontroll, men ennå ved 20-tida driver brannvesenet slukningsarbeid på stedet.

- Brannvesenet melder at de har kontroll over brannen, men de driver nå å sager ned en vegg for å få tilgang til ulmestedet, forteller operasjonsleder i politiet.

Sager nå ned en vegg

Operasjonsleder brann og redning har ingen tid til å kommentere brannen på Hitra, da fire aksjoner drives sidestilt. I følge politiet er brannen nå under kontroll og det er ikke lenger noen fare for spredning.

- Brannen begynte i en kjeller og stod i fare for å spre seg til første etasje, sier operasjonsleder, og i følge adressa.no var det en nabo som ble vàr brannen og tidlig startet slukkingsarbeidet.

Fikk raskt kontroll

Brannvesen tok seg inn i hytta som ligger om lag seks kilometer fra Volden-krysset ved 18:20 tiden og klokken 18:50 meldte brannvesenet at de allerede har kontroll over brannen.

- Det kom en veldig varme fra pipa og brannen holdt da på å spre seg fra en etasjeskiller opp i første etasje. Det var en del glør, forteller brannmester Fred Mælen til Adressavisen.

Ingen skadet

Etter det lokalavisa kjenner til er ingen skadet i brannen og trolig har hytteeieren en observant nabo å takke for at det hele gikk så bra som det gjorde.

- Personen som ringte oss var en nabo. Han tok seg inn i huset og tømte vann på glørne som oppsto ved pipa, og på stedene hvor det ble misfarging, forteller Mælen. Nødetatene er ennå på stedet klokken 19:40 søndag kveld.