Ragnhild Eide, Tale Broholm og Marit Rabben fanttirsdag en haukugle på veien i Snillfjord. De trodde den var død, men denvåknet til live da de pirket bort i den. Nå er ugla til observasjon hos MartinPearson.

- Den er kvikk og rask og jeg har ikke funnet noenutvendige feil, med unntak av at den er full av lus.  Den virker også åvære i normalt hold for årstiden, sier Pearson, som mener det er en unghunnfugl, trolig fra i år, sier Pearson.

Haukugla, som er dagaktiv i motsetning til de fleste andre ugler, lever av smågnagere og småfugl. Den drøyt 300 gram store fuglen har foreløpig fått hjortekjøtt til middag. At den holder på maten er et godt tegnpå at den skal klare seg.

- Mest sannsynlig er denpåkjørt og har fått seg en skikkelig kjatring.  Det er mulig den kan hafått bløtvevsskade eller innvendig skade. Men den har ikke brukket noen av destore knoklene. Jeg kommer til å ha den for observasjon et par dager og sjekkehvordan flygeevnen er og om den har vondt noen plasser. Jeg regner med at denvil klare seg, sier Pearson.

Forhåpentligvis vil denkunne settes ut i det fri igjen.

- Haukugla er ingen truetart, men det er klart den har en egenverdi. Det er en utrolig fin fugl og detskal bli artig å kunne slippe den ut igjen, sier Pearson.