Leif Bakeng ønsket alle hjertelig velkommen. Det var dekt på til 45 personer og det var ikke mange plasser som var ledige i bedehuset.

- Vi skal begynne med en moderne salme, nummer 761 fra 1870, fleiper Bakeng. Salmen heter Syng evangeliet om Jesus. Nils Vang har som vanlig tatt plass bak det elektriske orgelet, og holder takten for tilhørerne som sitter bak de sorte salmebøkene.

Gjest fra Rwanda

Kvelden er spekket med gjester fra flere kontinent. Nils Vang presenterer sin nye nabo som kommer fra Rwanda. Hun har bodd flere år i Trondheim der hun studerte og jobber nå på NAV Hitra. Hun vokste opp i et katolsk hjem, men i 2007 giftet hun seg og flyttet til nabolandet Uganda. Der begynte hun med bibelundervisning og fikk et annet syn på Gud.

- Den største forandringen fra å være katolsk til å bli luthersk kristen er at jeg har et mye mer personlig forhold til Gud, forteller hun. I tillegg har hun en fantastisk stemme. I løpet av kvelden synger hun O store Gud både på norsk og på sitt eget morsmål.

Kvelden er spekket med gjester fra flere kontinent.

Mongoliamisjonærene

Mette Hugdal kom som barnearbeider til Hitra på 80-tallet.

- Det var i den tida det uttrykket enda ikke var blitt negativt, smiler hun. Nå jobber hun som diakon i Trondheim kommune og er gift med Hjalmar, som er lærer på Øya videregående skole. De har vært flere runder i Mongolia gjennom Norsk luthersk misjonssamband (NLM). I 22 år har NLM hatt misjonærer i Mongolia. Med klimaendringene har levekårene for folket i Mongolia blitt hardere. For hver dag blir Gobiørkenen større og husdyrene får mindre å beite på, forteller hun.

Hjalmar og Mette Hugdal vært i Mongolia gjennom Norsk luthersk misjonssamband og fortalte om sine erfaringer fra landet.

NLM har blant annet startet bibelskoler og ønsker å gjøre internatene barna bor på mer spennende og trygge. Mongolene er et nomadefolk og siden foreldrene flakker mye rundt bor mange barn på et internat for å gå på skole.

Musikalsk trio

Nils Vang, Leif Bakeng og Paul Martin Grindskar utgjør en musikalsk trio. Det er tydelig at guttene har stått på samme scene mange ganger før, og de er utrolig populære. Til publikums store fornøyelse fleipes det mye mellom musikerne.

Kvelden avsluttes med kaker og kaffe. I løpet av to timer har vi fått mye god musikk, førstehåndsinformasjon om hvordan det er å vokse opp i Rwanda og NLM sin 22 år lange historie i Mongolia.

72 44 04 00

post@hitra-froya.no