Tirsdag 2. februar arrangeres Den store skolekinodagen for 14. gang. 56 kinoer over hele landet inviterer til film og aktiviteter på det som kanskje er norske elevers favorittskoledag.

- Vi kjører den store skolekinodagen torsdag 4. februar her på Hitra på grunn av planleggingsdag tirsdag 2. februar. Det er mellomtrinnet som i år får skolekino, og filmen vi viser er «Keepern ti Liverpool», forteller Omar Pleym, enhetsleder for kultur i Hitra kommune.

«Keepern ti Liverpool» er en komedie om det å overleve ungdomsskolen. I filmen måter vi 13 år gamle Jo Idstad; Skolesmart og overbevist om at livet er livsfarlig. Skal du overleve ungdomsskolen gjelder det å unngå bøllete medelever, helsefarlig sport og søte jenter. Og heller satse på harmløse aktiviteter som ligninger og fotballkort. Alt går etter planen. Helt til det begynner ei ny jente i klassen...

De siste fire årene har besøket Den store skolekinodagen stabilisert seg på et høyt nivå. Mellom 30 000 og 35 000 elever på landsbasis har hvert av årene hatt gleden av å oppleve film og delta på tilknyttede arrangementer på Den store skolekinodagen.

Kinoene tilbyr sterkt rabatterte kinobilletter til skolene, og har satt opp de beste barne- og ungdomsfilmene for elevene denne dagen. Filmene spenner over mange sjangre og tidsepoker, og til de fleste filmene er det utarbeidet pedagogiske opplegg som skolene kan bruke før og etter filmopplevelsen.