Det er nok en gang klart for den årlige yrkes- og utdanningsmessa i øyregionen. Messa alternerer mellom å bli holdt på Hitra og Frøya, og for første gang holdes den i Frøyas nye kultur- og kompetansesenter, hvor det på onsdag vil bli fullt av ungdommer og representanter fra ulike bedrifter, yrkesorgansisasjoner og offentlige virksomheter.

I følge Heidi Glørstad Nielsen fra Trøndersk kystkompetanse blir det i år rekordoppmøte.

- 38 virksomheter, private og offentlige har meldt seg på, og det vil bli 57 forskjellige stands, eller treffpunkter som vi har valgt å kalle det. Rekorden er fra 2014, da vi hadde 47 treffpunkter, forteller hun.

Oppdrettsnæringa har gjennom alle år brukt utdanningsmessa til å presentere seg for skoleelevene, og å selge inn de ulike utdanninger og valg som kan gi jobb innenfor bransjen.

- De skal ha ros for å ha kjent sin besøkelsestid. Men vi har jobba med å få flere bransjer til å presentere seg, og flere har kommet til. Nytt i år er at handelsnæringa og entreprenørene er med. Og ved siden av opplæringskontoret i Sør-Fosen er det i år en rekke andre opplæringskontor på plass, forteller Glørstad Nielsen.

Heidi Glørstad Nielsen gleder seg til fullt hus i Frøya kultur- og kompetansesenter førstkommende onsdag

Utdanningsmessa arrangeres for de som går i 10. klasse i grunnskolen, pluss alle videregående-elever på Hitra og Frøya. Også de som går i 9. klasse i kommunen hvor messa arrangeres, får anledning til å ta turen innom. Det betyr at cirka 500 ungdommer vil være tilstede, og få med seg hva bedrifter og virksomheter har å fortelle. Ved siden av treffpunktene vil ulike bedrifter holde miniseminarer for de som melder seg på og vil høre spesielt om disse bedriftene.