Meteorologisk Institutt sier nå at ekstremværet Tor, som gjennom fredagskvelden og natt til lørdag har feid over store deler av kysten fra Hordaland til Nordland, nå er over. Politiet i Trøndelag melder lørdag morgen at det ikke er rapportert inn alvorlige hendelser i forbindelse med uværet.

Det har vært flere meldinger i løpet av natta om veltede trær og lignende. Når dagslyset nå kommer, kan det være at folk oppdager flere ting som er berørt av vinden gjennom natta.

Lørdag klokka 09, forteller operasjonsleder i Sør Trøndelag Solfrid Lægdheim, at politiet ikke har registert noen hendelser på verken Frøya eller Hitra i forbindelse med nattens ekstremvær Tor.

- Det kan tyde på at folk har vært godt forberedt og fulgt rådene som har blitt gitt i forkant. Så spørs det da, når folk begynner å bevege seg utendørs senere i dag, om det kommer inn noen meldinger. Men så langt har vi kke hørt noe fra øyregionen, sier Lægdheim til Hitra-Frøya.

Trønderenergi meldte sent fredag kveld at 13 boliger/hytter på Sula var uten strøm og at dette kom de til å være fram til lørdag formiddag.

- Det er tretten hytter ute på Sula som har mistet strømmen og er mørklagte, det blir de fram til i morgen. Ellers er alt i orden, fortalte pressekontakt Kjell Dahle i Trønderenergi til lokalavisa ved 22.30-tida.

Utover dette er det ennå lørdag morgen ikke meldt om omfattende strømbrudd i øyregionen Hitra og Frøya, selv om mange opplevde at strømmen forsvant i kortere perioder sent fredag.

Det meldes om svært glatte veier flere steder i Trøndelag lørdag morgen.

Har du bilder/video? Ta kontakt ved å sende kodeord HF TIPS til 2399 eller på epost til post@hitra-froya.no