En begredelig rekke av dårlige nyheter i høst har fått Frøya til å mobilisere og protestere mot nedleggelser av statlige arbeidsplasser. Først avslørte lokalavisa at politimesteren foreslår Fillan foran Sistranda som lokalisering av det kommende politikontoret. Så varslet Skatt Midt-Norge at de vil legge ned kontoret på Frøya, og etablere et større miljø på Hitra. Og rett etter kunne lokalavisa fortelle at også Mattilsynet flytter samme veien.

Sterke reaksjoner

Alle nyhetene har skapt store reaksjoner i lokalmiljøet - til sammen vil Frøya miste 15 statlige arbeidsplasser i denne prosessen.

"Fordelt på folkemengde tilsvarer det mer enn 600 arbeidsplasser i Trondheim og over 2000 i Oslo. Regjeringens mål om desentraliserte statlige kontor slår sprekker. Vi er en kommune i vekst og bidrar sterkt til verdiskapinga. Næringslivet vårt satser stort - hvorfor satser ikke staten like mye på oss?  Det er viktig for oss på Frøya å beholde statlige arbeidsplasser. "

Det skriver Frøya kommune i et "opprop" på sine hjemmesider,

Epost-protester

Kommunen har lagt ut mulighet for at folk kan sende inn epost som protest-markering mot utflytting av statlige arbeidsplasser.

I tillegg har ordfører Berit Flåmo og andre brukt de siste dagene til å samle underskrifter. De skal hun tar med seg til Oslo onsdag. I tillegg til avtaler, vil ordføreren ha "base" på Stortinget hvor hun håper å få spontane samtaler med representanter for departementene for å markere Frøyas syn på det som er i ferd med å skje.

Venter stor oppslutning til fakkeltoget

Ettermiddagens (tirsdag) fakkeltog skal gå fra kommunehuset på Sistranda. Toget skal stoppe for en markering og appell på torget, før turen går videre til Siholmen der det blir appeller, underholdning og overlevering av underskriftlister til ordføreren.

Til dagens utgave av lokalavisa Hitra-Frøya sier Flåmo i dag at det er ventet stor oppslutning rundt fakkeltoget.

- Ut fra de signalene jeg har fått regner jeg med at veldig mange vil delta i fakkeltoget, som starter utenfor skattekontoret. Alle de jeg har snakket sier at de vil komme, det har ikke vært nødvendig å spørre. Dette er en viktig sak for folket på Frøya, sier Berit Flåmo.

Underskriftsaksjonen har ifølge ordføreren innkassert flere hundre underskrifter.

Det har vært meget stor oppslutning, og flere hundre har skrevet under, forteller Flåmo som skal holde appell til ettermiddagens frammøtte.