Om en liten time er det minneskonsert i Oslo. Noen av Norges største artister står sammen på scenen for å gi noe tilbake til et land som fortsatt er i sorg.

- Selv om vi ikke nødvendigvis er rammet direkte av det som skjedde 22. juli vil de fleste av oss føle seg berørt av det som skjedde, og det merskes spesielt i dag, og det er viktig å markere dette. Norge har fått et sår som kommer til å vare, men slik skal det også være. Vi skal gå videre med livene våres, men vi skal også minnes det som skjedde, sier Nina Brevik.

Det var fint å kunne være sammen i gudstjeneste i dag. Rita Hovde sang to sanger og Berit Flåmo holdt en apell.

- Det å kunne gå et sted for å minnes, er veldig viktig, forteller Brevik. Hun er glad hun kunne holde en slik gustjeneste i dag, og forteller at hun selv fortsatt synes det er vondt å tenke på 22. juli.

- Det er fortsatt veldig uvirkelig alt sammen. Jeg ser opp til de ungdommene som opplevde noe så grusomt, for så å prøve å gå tilbake til et normalt liv. Som mamma selv, er det veldig vanskelig å forestille seg hvordan etterlatte og overlevende har det i dag. Da er det fint å ha en slik markering hvor vi kan stå sammen, sier Brevik.

Sletta kirke