Engasjerte ungdomspolitikere fra Frøya og Sør-Trøndelag, sammen med den eldre garde i Frøya Høyre, møtes i kveld kl 19 i kommunestyresalen for å stifte Frøya unge Høyre.

- I dag blir det offisielt oppstartsmøte med etablering av styre i Frøya unge Høyre, sier Tim Roger Wærø. Han er 1.nestleder i Frøya Høyre og har vært initiativtaker til dannelsen av ungdomspartiet.

- Jeg har vært aktiv i Høyre i noen år nå, og da sjansen til å starte opp et ungdomsparti dukket opp var jeg mer enn villig til å være med. Personlig er jeg veldig interessert i det som skjer på Frøya, og jeg synes det er viktig at ungdom engasjerer seg i politikk og i næringslivet. Vi har fire personer som ønsker å sitte i styret, og vi har drevet en passiv rekrutteringsprosess i det siste. Det er interesse for politikk blant ungdom på Frøya, det er bare noen som må starte, sier Wærø, som håper de som er interessert i politikk møter opp i kommunestyresalen i kveld.

- Viktig at ungdommen ytrer seg

- Det er veldig positivt at unge folk engasjerer seg i politikken. Hvis vi ser på medlemmene i kommunestyret på Frøya i dag, så er det ganske høy gjennomsnittalder. Og det er viktig at ungdommen blir hørt, men da må de ytre seg. Det er de som skal ta over for oss en gang, og da er det viktig at ungdommen er med og preger samfunnsutviklingen og får erfaring med politikk, sier Martin Nilsen, varaordfører og leder i Frøya Høyre.

- Det føles friskt

Gruppeleder for Høyre i kommunestyret, Heidi Glørstad Nielsen føler ungdommene er et friskt pust i politikken.

- Det er en del av strategien om at vi ønsker å vokse som parti. Derfor har vi jobbet ganske suksessivt hele tiden med å øke medlemsmassen og med å etablere Frøya unge Høyre. Jeg har hatt en prat med en del av ungdommene som vil være med, og de virker engasjerte og gira. Det føles friskt å diskutere med ungdommer for en som føler seg som en gamling. Jeg føler at jeg livner litt til. De er uredde for å spørre og kritisere. Det synes jeg er kjempebra. Vi gleder oss til ungdomspartiet er etablert, sier Nielsen.

- Kan presse moderpartiet i ungdomssaker

Mari Holm Lønseth, leder i Sør-Trøndelag unge Høyre kommer fra Trondheim for å dra i gang ungdomspartiet.

- Det er en god del frøyværinger som selv har tatt initiativet til å starte opp. Det synes jeg er utrolig bra, både for Frøya og Unge Høyre, som får flere medlemmer utenfor byen. Jeg tror ungdomspartiet kan være med på å presse moderpartiet og sette dagsorden i saker som er viktige for ungdom. Jeg tror ikke ungdom er godt representert i kommunestyret på Frøya i dag, sier Holm Lønseth.