Det er utsolgt for sjakkspill da lokalavisa ankommer Ringo Hitra. Hylleplassen gaper tomt og etterlater seg ikke så mye som en remis da også øyværinger vill trene sine ferdigheter i det gamle gentlemanspillet.

- Vi har solgt rubbel og bit og har bare ett eneste sjakkspill igjen i butikken. Det ringte det en dame og ville legge av, smiler Sigrid Røstvik blidt og må le litt av det hele.

Sjakk for alle aldere

Hele Norges Magnus Carlsen har hviledag i dag. Men selv om de hvite og sorte brikkene får hvile i India, spilles det sjakk som aldri før på Hitra og Frøya. Spillet som vanligvis får stå helt i ro i hyllene inne på leketøysforretningen er som blåst bort etter en formidabel etterspørsel.

- Sjakk-spillene kjøpes av folk i alle aldere, og de siste to gikk til ungdommer i tenårene. Men jeg har intrykk av at det er et spill like mye for de gamle som for de unge, smiler Røstvik.

Kanskje litt kjedelig

Selv synes Sigrid sjakk kan virke litt kjedelig, men hun må innrømme at hun følger litt med likevel. Og som god medborger, har hun god tro på at det til slutt skal gå veien for hele Norges Carlsen.

- Jeg har tro på at Carlsen greier det i morgen. Jeg tror på han , ikke på remis, sier Røstvik og ordlegger seg på et språk som bare for få dager siden ville vært ukjent for de fleste.