Det rapporterer fylkespolitiker Egil Hestnes (H).

Opplæringsbåten skal Frøya videregående kunne bruke både innen havbruk og fiske og fangst og blir en erstatter for «Skagholm», som ble solgt i 2010.

Landsdekkende innen aquakultur

- I et innlegg la jeg stor vekt på den gode søkermasse til nytt skoleår, og benyttet anledningen til å oppfordre administrasjonen og politisk ledelse om å sette igang arbeidet med mål å få etablert landsdekkende linje i aquakultur ved Frøya videregående skole, forteller Hestnes.

LES OGSÅ: Rekordmange søknader til blå utdanning

- Kommentarer fra Fylkesrådmannen gikk ut på at det forberedende arbeide allerede er i gang, og det ble vist til at det nå er flere søkere fra Møre og Romsdal. Jeg håper at et landsdekkende Aquakultur-tilbud snart kan være på plass i øyregionen, og lover å følge godt med i fortsettelsen, sier Hestnes.

Har blitt en populær utdanning

Nylig skrev lokalavisa Hitra-Frøya at Frøya videregående skole har økt søkermassen fra én til rekordmange søkere på fire år, til naturbruk, akvakultur og fiskerifag.

- Vi har lykkes veldig godt med satsingen. I år har vi 37 primærsøkere til VG2 naturbruk, 11 til VG2 akvakultur, og 17 til fiske og fangst. Så mange søkere har vi aldri hatt, fortalte rektor Bjørnar Johansen.

LES OGSÅ: Jobber med ny opplæringsbåt