Eggen arkitekters utkast til nytt kulturhus på Frøya er vinneren av arkitektkonkurransen. Det bekjentgjorde kulturhus-juryen i dag, etter at de fire utkastene har blitt vist for publikum fra i formiddag.

I tillegg til spenstig arkitektur på selve hovedbygningen, har arkitektene modellert inn en kunstig holme i sjøen på utsiden av det kommende kultur- og kompetansesenteret.

Lokalavisa møtte en gruppe kommende 8. klassinger i forbindelse med seremonien i dag. De forteller at de plukket ut dette forslaget før vinneren ble kjent . - Fordi at det virket mer spennende og moderne enn de andre alternativene, forteller guttene, som spesielt godt likte holmen som går ut i sjøen.

Det har i dag vært en høytidelig seremoni i Frøyas nåværende kulturhus, der både sprudlende drikke og kanapeer ble klargjort i formiddagstimene.

De siste dagene har en jury på hele ti personer diskutert og vurdert de fire forslagene som er levert. Disse har levert utkast: Arkitektkontoret Kvadrat, Eggen arkitekter, arkitektkontoret vis-à-vis og Plus arkitektur.

SE ALLE UTKASTENE HER

Karianne Tung (Ap) er leder for oppvekstkomiteen i Sør-Trøndelag fylkeskommune. Hun har sammen med fungerende frøyaordfører Hallgeir Bremnes (Frp) kunngjort vinnerutkastet.