Et enstemmig kommunestyre vedtok i dag å vente med avgjørelsen om det skal være anløp på både Dyrøya og Sistranda for de reisende til og fra øyrekka.

Saken om anløpssted(er) for båt og fergetrafikken til øyrekka har vært heftig diskutert de siste ukene.

Saken så ut til å bli svært jevn i kommunestyret, men Arbeiderpartiets Hedley Iversen varslet før møtet at han ville stemme mot ordførerens forslag.

- Jeg har nå varslet partileder Frode Reppe om at jeg ikke vil stemme for ordførerens forslag. Så nå kan jeg bekrefte at jeg står fast ved rådmannens innstilling om at Dyrøya skal være eneste anløpssted, sa Hedley Iversen (Ap).

Før dagens møte hadde Frp gjort styrevedtak om at de vil støtte Ap/Høyres forslag om delt løsning, med anløpsted både på Dyrøya og Sistranda. Men under gruppemøtene ble det dikutert ett helt nytt forslag fra Frp:

- Vi jobber med et utsettelsesforslag. Grunnen er at vi ikke kjenner kostnadene ved en delt løsning. Vi ønsker å vite forskjellen i kostnader ved en delt løsning, kontra at alt samles på Dyrøya, sa leder i Frøya Frp, Aleksander Søreng, før møtet.

Et enstemmig kommunestyret var enig i å utsette saken. Dermed må folket i øyrekka venta ennå en stund før framtidens rutetilbud blir avgjort.