Politiet fikk ved 9-tida i formiddag melding om en kollisjon mellom to kjøretøy rett utenfor Storvasshammeren på Fv. 714 i Snillfjord. En mindre lastebil med henger var på vei i retning øyregionen da den mistet tilhengeren rett ved inngangen til Storvasshammertunnelen. Imot kom en personbil som var sjanseløs i møtet med den løse tilhengeren.

To personer i personbilen er skadd og fraktet til sykehus. Ifølge politiet er en av dem alvorlig skadd, og fraktet med luftambulanse. Det er ikke kjent hvilke skader de involverte har fått. Lastebilsjåføren skal være fysisk uskadd.

- Det er en kvinne som er alvorlig skadd. Hun satt ikke fastklemt, og folk som kom raskt til stedet ga henne førstehjelp, sier politibetjent Arild Solli ved Hitra lensmannskontor til adressa.nos reporter på stedet.

- Ulykken har skjedd utenfor tunnelen, sier operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt til hitra-froya.no.

Bilder fra ulykkesstedet viser at selve hengerfestet på lastebilen har løsnet, og antakelig er dette foranledninga til ulykken. Hitra-Frøya har foreløpig ikke fått politiets vurdering av dette.

En ulykkeskommisjon er sendt til stedet , hvor det også er brannmanskap og politi, og ambulanser ble sendt både fra Orkanger, Hitra og Frøya.

Veien er nå ved halv tolv-tida åpen for trafikk igjen i det ene kjørefeltet. Politiet dirigerer trafikken forbi. Det er mulig veien periodevis vil bli stengt i forbindelse med det videre oppryddingsarbeidet.

Foto: John Øystein Berg
Det har dannet seg lange køer både i og utenfor Storvasshammer-tunnelen. (leserfoto)