Selv tjue minutter før dørene ble åpnet, hadde det allerede samlet seg en god del folk utenfor Frøyahallen og det kom stadig flere til. Tilsammen var det i underkant 150 små og store som kom tidlig for å gjøre gode loppekjøp.

Førstemann til mølla

Av de som møtte først, var det mange som hadde sett seg ut hva de skulle kjøpe på forhånd. Her var det førstemann til mølla prinsippet som gjaldt og de mest populære loppene gikk først, blant annet en del sykler. Først i køen til å betale var Mari Petersen, og hun visste godt på forhånd hva hun skulle kjøpe.

- Jeg hadde tidligere forespurt på Facebook at jeg ønsket å kjøpe sykkelvogn og barnevogn. Jeg ble tipset om at loppemarkedet i dag og fant begge deler, forteller en svært fornøyd dame.

Deretter fortsetter køen bak Mari Petersen bare å vokse. Å få snakket med Eli Kristin Fredagsvik som har hovedansvaret for årets loppemarked er slett ikke lett, for her går det unna. - Vi har vel aldri hatt så lang kø før åpning tidligere, forteller hun innimellom slagene.

Giverglede

Det er tydelig at det årlige loppemarkedet er svært populært, og her kan man finne nesten alt som tenkes kan. Flere langbord er fylt med klær, kjøkkenutstyr, pyntegjenstander, leker og møbler. God kvalitet på varene er det også.

Venninnene Heidi Madsvåg og Svanhild Stub er to av de mange fremmøtte. De forteller at de ikke er ute etter noe spesielt, bare gode kjøp.

Vi vet bare ikke hva de er ennå, ler de to blide damene i det de ser gjennom bordet med kopper og kar.

Mona Åsen, en av de frivillige foreldrene i Frøya IL forteller at folk har vært flinke til å gi bort varer til loppemarkedet.

- Givergleden har vært stor blant Frøyas befolkning, konstaterer hun.

Inntektene fra salget

Midt oppi loppemarkedet går lyset og lokalet blir mørklagt for en kort stund, men det ser det ikke ut til å stoppe opp kjøpegleden. Når lyset kommet på igjen er det fremdeles like mye folk og like lange køer.

Eli Kristin forteller til lokalavisa i ettermiddag at Frøya IL tjente 17.500 kroner under årets loppemarked.

- Inntektene av årets loppemarked er ikke øremerket et spesielt formål, men pengene kommer godt med til klubben som helhet.