En gjeng 8-klassinger løper fram og tilbake med stolstabler. I en trappeoppgang står en håndverker og skrur fast rekkverk. Tommy Lindberg fra Otrum, et firma som har spesialisert seg på å levere tv-er til hoteller, skrur fast det første tv-apparatet.

Folk i forskjellige typer arbeidsklær løper fram og tilbake, mens ansatte og innhyrede for anledningen, har fått sine oppgaver. I morgen inviterer nemlig Hotell Frøya til storstilt åpning av det som blir øyregionens nye storhotell.

Åttendeklassingen har gjort en innsats over flere kvelder. For å skaffe inntekter til skoletur har de nemlig tatt på seg å vaske ned alle rom i nybygget.

- Vi har holdt på i fjorten dager. Det vil si: vi starta for fjorten dager siden, men har ikke jobba hver kveld. Vi får 54.000 kroner til skoleturen, forteller Sander Eidsvaag.

Og husøkonom Doreen Alperstedt-Späte er i ferd med å ta sjekken etter dem.

- Det er rein i alle rom, konstaterer hun.

Hotellutvidelesen innebærer også at Hotell Frøya har ansatt nye folk. Stig Bremnes hjelper søster si, Evy på med et forkle. Hun har nettopp flyttet tilbake til Frøya for å begynne i jobb på hotellet.

- Jeg skal jobbe i restauranten, men i kveld er jeg med på det som må gjøres for å få hotellet klart, forteller Evy.