Rett før jul er det stor spenning når rollelisten til musikalen på Frøya vgs skal legges fram. Til våren skal afrikanske rytmer og dyrelyder fylle kultursalen når "Løvenes konge" settes opp. Elin Karpinski Strandheim har jobbet lenge med å fordele rollene, og det har vært et like stor puslespill som årene før.

- Jeg endret på listen senest i går ettermiddag, det er vanskelig å få kabalen til å gå opp, forteller Karpinski Strandheim. Likevel er hun nå fornøyd med hvordan det er blitt løst.

Mange store roller

- I år er det mange store roller, både når det gjelder skuespill og sang, forsetter hun. Mange får prøve seg i krevende roller hvor den største utfordringen blir å bevege seg som dyret sitt. Løver, hyener, aper og villsvin skal gis liv av elevene. Over nyttår starter arbeidet med kostymer og koreografi.

– Vi er godt i gang med innøving av korsangene, men det blir et veldig krevende prosjekt fram mot premieren, sier musikalsjefen.

SE OGSÅ : Jesus Christ for noen superstars! Se video-høydepunkter fra 2010-musikalen

..og mange nye ansikt

Det er mange nye ansikt også i år, flere førsteklassinger har fått sentrale roller. Marine Måsøval (Lille Nala), Jorunn Riber (Sarafina) og Hans Kristian Stranli Vie (Ed) er alle med for første gang og har fått tildelt større roller.

Mari Joanne Hagen kom flyttende fra Stjørdal i år, og ble kastet rett inn i musikalen. Hun skal spille den eksentriske apen, Rafiki, og gleder seg stort.

- Kostymer og sang skal gå fint, men jeg er litt skeptisk til alle de rare apelydene jeg skal lage, forteller Hagen.

LES OGSÅ: Også ungdomsskolen danner musikal-gruppe

Også gamle travere har fått bærende roller.  Nathan Van Rooyen får prøvd seg i en mye større rolle i år, som den grusomme onkelen, Scar.

– Nathan er egentlig alt for snill til denne rollen, så han må nok lete etter den onde siden sin, smiler Karpinski Strandheim.

Andre sentrale roller spilles av Jan-Erling Måsøval (Simba), Julia Charlotte Rudolfsen (Nala), Ole Kristian Hoseth (Mufasa), Svein Arne Sandbugt (Timon) og Børge Hammervold (Pumba).

GJENSYN: "Across the universe" - musikalen i 2009 (HF-TV)