Fløtta hit

Han ble født i 1950 og oppvokst på Frei-øya, som er nærmeste øy til Kristiansund. Da han kom til øyregionen hadde han ingen planer om å ligge på latsida. Noe av det første han gjorde var å åpne et båt- og mekanisk verk-sted på Hestvika på Hitra. Dette viste seg å være et svært variert arbeid, og en suksess. Verkstedet hans lå som nærmeste nabo til fiskefabrikken på Hestvika. Fabrikken visste å benytte seg av Simonsens tjenester.

Fiskeavfall og vaskemaskiner

I sin egen lastebil kjørte han fiskeavfall fra fabrikken Astor til en tømmingsplass. Samtidig bygget han vaskemaskiner for fabrikken. De to meter høye vaskemaskinene vasket laksnotene til fiskeanlegget. Når man drar nøtene opp av havet er de fylt med alger som må vaskes bort. Slike vaskemaskiner blir ikke brukt i dag for nå kommer nøtene ferdig renset.

Livet tok en brå vending

Sent på 80-tallet hadde faren til Simonsen kjøpt en båt som måtte fraktes til Kristiansund. Simonsen tok utfordringen på strak arm og lempet båten på lastebilen. Samtidig hadde faren vunnet 1 million i lotto. Simonsen, faren og flere andre skulle ut å feire farens gevinst, men kvelden tok en brå vending. Asbjørns far og Asbjørn skulle ta drosje hjem. Da de hadde kjørt 300 meter smalt en annen drosje inn i siden på bilen Asbjørn og faren satt. Asbjørn havnet på sykehus med skader det tok tre år bedre.

- Da jeg skulle begynne i jobb igjen, merket jeg at jeg hadde mistet korttidshukommelsen og hadde store problemer med tall og regning, forteller han.

Det førte til at han måtte selge verkstedet og det var ingen vei utenom uføretrygd.

Stor interesse for naturen

Simonsen har bare godord å si om Hitra. Han ble fantastisk mottatt på Hestvika.

- Jeg følte meg nesten som en gud, for folket var så åpne og vennlige, forteller han.

Han vil også få fram at vi har en helt fantastisk natur. Hitra har uante muligheter når det gjelder naturressurser, mener han. Livet i naturen fasinerer han og han bruker den mye. As-bjørn trekker begeistret fram et bilde på mobilen der han har greid å komme nærme en svane som ligger på eggene sing. Hann-svanen derimot er ikke like begeistret

Engasjert i politikk

Det han imidlertid savner i øyregionene er et bedre kollektivtilbud.

- Det er veldig dårlig, jeg tenker på de som ikke har bil og de gamle, sier Simonsen.

Å være engasjert i politikken, er en måte han greier å få fram stemmen til de som ikke greier å rope så høyt. Politikk har han holdt på med i mange år. Det beste minnet han har fra Hitra er ifra politikken. Det var da han i 1999 for første gang ble valgt inn i kommunestyret.

Jeg kunne ikke tro at så mange ville stemme på meg, det var en enorm tillitserklæring, forteller Simonsen.

Selv om han ikke er aktiv i partipolitikken i dag, engasjerer han seg stort i lokalsamfunnet. Han ønsker våre nye borgere velkommen og ønsker at folk skal se på dem som en ressurs og ikke et problem.

Ingen tro på å flytte

Jeg er ikke så ofte hjemme, det blir en til to ganger i året.

Det som kjennetegner Simonsen er at han snakker med absolutt alle. Han kjenner mange på Hitra, da han også er en tidligere drosjesjåfør. Selv om han holder seg godt oppdatert med både nettaviser og papiraviser, er det å snakke med mennesker den beste måten han vet å holde seg oppdatert på