Han er utdannet lærer, men folk flest kjenner navnet Oddgeir Bruaset fra TV-skjermen, der han i rundt fjorten år tok seerne med til husmannsplasser i fjellheimen, værslitte hus på kysten, og egentlig hvor som helst i vårt langstrakte land. Fellesnevneren er at de vi møtte i den populære serien var folk som bodde på steder der man normalt ikke trodde det gikk an å bo.

Bruaset kan titulere seg som journalist, og også forfatter av en mengde bøker, og han er dessuten en ettertraktet foredragsholder.

EN GOD FORTELLER: Oddgeir Bruaset forteller så godt at publikum blir både fascinert og rørt.

Der ingen skulle tru

Oddgeir Bruaset er ute på en omfattende turne i Midt-Norge i høst, i regi av Folkeakademiet. Det er ulike tema han tar opp, alle utgitt i bokform. På Frøya og Hitra var det "Jula-der ingen skulle tru at nokon kunne bu" det handlet om, og på biblioteket på Frøya møtte det opp 44 personer for å høre den dyktige historiefortelleren.

Forestillingen ble innledet med at Rita Hovde sang noen strofer fra "Anne Knutsdotter" som i likhet med de fleste menneskene Bruaset forteller om, bor på en plass det nesten er utenkelig at noen holder til.

SIGNERING: Mange sikret seg ei bok eller flere av den populære foredragsholderen. I tillegg til et par bøker om jula, hadde han også med seg boka han ga ut 25 år etter den voldsomme nyttårsorkanen i 1992.

Ord og bilder

Så begynte foredragsholderen å fortelle historier fra juleboka si, på en måte som nesten bare Oddgeir Bruaset kan. Men sin lavmælte, men tydelige stemme, på romsdalsdialekt, fortalte han historier som inneholdt både sorg og glede, dramatikk og pågangsmot, og som ikke minst berettet om samhold og personlig styrke. Bildene han viste forsterket historiene hans, og tok oss med på spennende reiser landet rundt.

Forsamlingen satt musestille under hele arrangementet, og noen ble tydelig rørt og blanke i øynene av de sterke og spennede historiene. Bruaset sin tid med de populære TV-programmene er over, men personene han har møtt, og historiene rundt dem, lever videre i en mengde bokutgivelser.