Helikopteret ble lokalisert i sjøen i Lübeckbukta i går. Helikopteret var planlagt hevet i dag. Tidligere i dag meldte helikopterselskapet Helitrans at  fartøyet som skulle foreta hevingen av helikopteret hadde fått tekniske problemer. Dette har ført til at hevingen er forsinket.

Ved 15-tiden fredag ettermiddag melder politiet i Tyskland at det er funnet to omkomne omlag 50 meter fra stedet helikopteret ble funnet.

- Det er ennå ikke fastslått om det dreier seg om de to savnede mennene, heter det i en pressemelding fra det tyske politiet, som adressa.no har fått tilgang til. Helikopteret ligger fremdeles på sjøbunnen av Ostsee.

- Våre tanker går til de pårørende

Etter samråd med pårørende har Helitrans i dag frigitt navnene på de to savnede personene;

Torstein Hestnes, 27 år, fra Hitra.Dragos Gabriel Apostescu, , 32 år, fra Targoviste/Romania

- Ulykken med et av våre helikoptre i Lübeckbukta er dypt tragisk. Helitrans er en organisasjon i sorg. Vi gjør nå det vi kan for å bistå de pårørende, ansatte, tysk politi og havarikommisjon. Våre tanker går til de pårørende, uttaler Marita Bjørnevik, administrerende direktør i Helitrans AS.

Dårlig vær

Hevingen av det norske helikopteret i Lübeck-bukta i Tyskland er hindret av dårlig vær og høye bølger opplyser den tyske redningstjenesten til pressen på stedet, skriver brunsvika.net.Vraket av helikopteret er lokalisert, og dykkere skal ha vært nede på vraket.

Den tyske kystvakten (Foto: brunsvika.net)