Det sier Torstein Iversen, daglig leder i Coop Mausund. I en tid da utkantbutikker blir lagt ned for fote, går Coop Mausund så det suser.

- Jeg regner med at vi får en omsetning på 11 millioner kroner netto i løpet av året. Det er mellom seks og sju hundre tusen opp i forhold til i fjor. Det synes jeg er veldig bra. Vi er tross alt en utkantbutikk i en utkantkommune, sier Torstein Iversen, daglig leder i Coop Mausund.

- Oppgradert butikk gir større salg

Han tror ombygging av butikken kan ha vært med på å øke salget.

- Det er mange som har satt pris på at vi har oppgradert butikken, med ny kjøl og frys, ny frukt og grønt disk og større vareutvalg. Det er nok en av årsakene til at flere folk handler hos oss. Men vi har selvfølglig handelslekkasje til Frøya fremdeles. Det er noe vi bare må leve med. Vi får bare bli enda bedre selv, mener Iversen.

Går for godt til å få støtte

Butikken har så solid økonomi at de ikke fikk støtte til å bygge ut butikken fra statens Merkur-program, som gir støtte til utkantbutikker i områder med fraflytting eller lang vei til andre butikker.

- Vi søkte Merkur-programmet da vi skulle bygge om butikken. Men vi er et sterkt og godt lag, og de ser at vi har solid egenkapital og penger på bok. Derfor fikk vi ikke støtte. Så vi måtte grave litt i skuffen, og derfor blir det ikke mye overskudd i år på grunn av at vi måtte bruke en del penger, sier Iversen.

- Tjener på feriefolket

Det er feriefolket butikken tjener mest penger på, og det krever omstilling når sesongen er over.

- Vi går fra en omsetning på 600 tusen i januar, til en omsetning på 2,2 millioner kroner i juli. Selv i år med dårlig vær hadde vi bra besøk av feriefolk. Det betyr at sommeren er opplagsnæringen vi skal leve på til vinteren. Det byr også på en utfordring å klare den store overgangen fra sommer til høst, med en redusering i varelageret. Det er veldig store variasjoner, sier iversen.