Lørdag var det prisutdeling under årets Hopsjødager, årets hederspris skulle deles ut.

Det var hemmelighetskremmeri omkring hvem juryen hadde valgt ut blant innsendte forslag fra lokalavisas lesere. Juryformann Tore Strømøy, var forhindret fra å være med på selve prisutdelingen i år, og det var resten av juryen, redaktør Svend Sivertsen i HF og Heidi Madsvåg i Gjensidige som delte ut heder og ære til en ildsjel som har ofret mye tid og krefter som idrettsleder og trener de siste 35 årene.

I begrunnelsen til juryen ble det pekt på at Ivar Kværnø har vært en kulturbærer i kommunen og i lokalsamfunnet, en som har vist engasjement og bidratt til mye glede, trivsel og samhold og han har oppnådd resultater, både som utøver og ikke minst med dem han har trent. Han har til og med fått fram en nordisk mester i vektløfting.

Ivar Kværnø har vært selve motoren i driften av Hitra vektløfterklubb, også flink til å få med seg støttespillere noe som har vært helt nødvendig. Kværnø har vært leder av klubben i 22 år, han har sittet i styret i alle klubbens 30 år og han har virket som trener i 33 år. Han er fortsatt trenet i Hitra vektløfterklubb.

Som om ikke dette var nok, har han også engasjert seg i politikken og vært kommunestyrerepresentant i perioden 1995 -1999, medlem av Hitra formannskap og leder av komiteen for helse og omsorg.

Han har ledet Idrettens kontaktutvalg i 15 år og er i dag leder av Hitra Idrettsråd.

I 1992 fikk han kommunens kulturpris. I 2005 fikk han Norges vektløfterforbunds høyeste utmerkelse for sin innsats. Bare fire i hele Norge hadde fått den før Kvernø fikk utmerkelsen. I 2006 ble han nominert til "Årets ildsjel" i Trøndelag, som en av fem. I fjor fikk han også vektløfterforbundets "tillitsmannsnål" for sitt lederskap.

En ildsjel i ordets rette forstand fikk årets hederspris. Det vanket mange gratulasjoner.