Blant alle som står på for idretten på Frøya, var det noen som ble satt ekstra stor pris på under Frøya idrettsgalla.

Årets kvinnelige utøver ble Daniese Sæther i Frøya og Hitra Taekwon-do klubb.

- Hun er knapt 17 år, men har allerede utmerket seg i sin idrett, og er en fremragende ambassadør for klubben, var blant juryens begrunnelse.

Årets kvinnelige utøver: Daniese Sæther.

Årets mannlige utøver ble Hans Petter Trøa Sandvik. Han var ikke tilstede under utdelingen.

- Han kom som et skudd, og har bidratt til at mange tilskuere kommer til kampene. Han er ingen showmann, men er en bauta på laget. Det aller beste er at han alltid er til å stole på, var blant juryens begrunnelser.

Hedersprisen for årets ildsjel gikk til Anders Espenes.

- Hans store lidenskap er fotball. Han har et stort hjerte, er inkluderende, viser stor omsorg for alle og er en farsfigur for mange, mente juryen.

Årets ildsjel: Anders Espenes.

Året lag ble Hitra og Frøya sykkelklubb.

- De møter opp i sludd og regn. De stilte med 20 ryttere i den store styrkeprøven, og det viktigste var at trakk opp den som var sliten og avsluttet som et lag.

Årets lag: Kolbjørn Jektvik mottok prisen på vegne av Hitra og Frøya sykkelklubb.

Året trener ble Ketil Pettersen.

- Når han ikke jobber eller er med kjæresten, så er han i Frøyahallen som håndballtrener eller spiller. Hans bidrag som trener og spiller er en direkte årsak til at herrelaget rykket opp til 4.divisjon. Han er en inspirasjon for ynge og eldre spillere, mente juryen.

Årets trener: Ketil Pettersen.

Juryens pris i åpen klasse gikk til Jens Christian Reberg.

- Han er hovedinstruktør og utfører alle roller i Frøya og Hitra Taekwon Do klubb. Han startet klubben da han bodde på Frøya, men selv om han flyttet til Hommelvik har han fortsatt som trener. I 2014 kjørte an til sammen 67.000 kilometer mellom Hommelvik og Frøya. Som han sier selv så har det vært verdt det. Uten trener ingen klubb.

Åpen klasse: Jens Christian Reberg.