Hitra Næringsforening inviterer i disse dager til vertskapskurs.- Meld dere på for personlig utvikling, faglig påfyll, motivasjon og samarbeid oppfordrer lederen for Hitra Næringsforening, Randi Storsve Lundquist.

Vertskapskurs

Storsve Lundquist startet som leder for næringsforeningen 1. januar i år.- En av arbeidsoppgavene mine er å skape møtearenaer for de ulike delene av næringslivet på Hitra, slik at de kan samarbeide og skape vinn-vinn situasjoner, sier Randi. Det var blant annet derfor ideen om vertskapskurs kom opp i dagen igjen.

- Signalene fra Hitra Kommune og næringslivet var også sterke på at tiden er inne for en ny runde med slike samlinger, det er nå fem år siden sist gang noe lignende ble arrangert på Hitra.

Første del i februar

Vertskapskurset er i denne omgang for service- , reiseliv- og handelsbedrifter på Hitra, og holdes i tre deler.Første del går av stabelen den 25. februar på Kystmuseet, andre del av vertskapskurset holdes i april og tredje del av vertskapskurset  holdes i september/oktober.- Til den første delen, kommer Heidi Klefstad som har 25 års erfaring fra salg for butikkansatte og butikkledere, og har vært senterleder for flere av kjøpesentrene i Trondheim. Klefstad driver i dag  firmaet DagligGleder, og har for anledningen tilpasset foredragene til målgruppen service, reiseliv og handel og kommer blant annet inn på tema som ledelse, salg og service.[M1]

Forum

- Vi har allerede dannet et reiselivsforum i regi av Hitra Næringsforening, sier Randi.  Gruppen vil møtes minst en gang i kvartalet, og formålet er å bli kjent med hverandre, informere om aktiviteter, sette lys på samarbeidsmuligheter og invitere til samlinger med faglig påfyll.  Nå håper næringsforeningslederen å gjøre det sammen med handelsstanden og få i gang et handelsforum.- Tanken er at vi skal starte handelsforumet på vertskapskurset i februar, slik at vi samtidig kan velge oss fokusområder for videre samarbeid og utvikling av Fillan som handelssentrum, og bestemme hva som blir viktig å jobbe mot i 2015.  Det er også viktig for næringsforeningen å jobbe for å beholde handelsbedriftene som ligger på andre steder på øya.

[M3]Storsve Lundquist legger til at de ønsker et samarbeid mellom reiselivs- og handelsforumet.

- De to gruppene har samme formål og mål; mange og fornøyde gjester eller kunder som trekker med seg flere og som kommer igjen og igjen.

Skor seg for vintersesongen

På det andre kurset i april, kommer Per Tronsaune som har solid erfaring innen organisasjons- og lederutvikling. Det blir også en "guidet" tur rundt om på Hitra ved Hitraguide Ellen Aanes Draagen, sittende i den gode stolen på Kystmuseet.

[M2]På den tredje delen av kurset i høst, er temaet "så skor vi oss for vinteren".- Det er innimellom tøffe dager i disse bransjene, særlig på steder der sommersesongen er kjempebra, men med langt mindre folk på vinteren. Da trenger man påfyll av motivasjon og faglig påfyll for å se muligheter og høyne omsetningen utenfor turist- og hyttesesongen, sier Storsve Lundquist.- Den største konkurrenten for handelsbedriftene på Hitra er ikke naboene. Slik jeg ser det ligger de største konkurrentene på Orkanger, så det er lurt å komme sammen og tenke ut ideer i lag, skal vi beholde nærbutikkene på Fillan og resten av Hitra. Sammen blir man sterkere påpeker næringsforeningslederen.

Påmelding

Påmeldingsfristen til første del av vertskapskurset er torsdag 19.02.Kurset er gratis for ansatte i bedrifter som er medlem i Hitra næringsforening og er man ikke medlem så kan man naturligvis melde seg inn i foreningen nå, sier Storsve Lundquist. Ikke medlemmer kan også være med, men må da betale en liten deltakeravgift.

Det blir muligheter for vertskapskurs for de som ikke hører inn under service, reiseliv og handel også, sier næringsforeningslederen.- Hvis det er firma eller grupper av firma som ønsker hele eller deler av vertskapskurset kjørt for sine ansatte så vil Hitra Næringsforening gjerne ta på seg jobben med å tilpasse og gjennomføre slike arrangement. Et tilpasset opplegg vil også bli tilbudt Hitra Videregående Skole - VG1 Service og Samferdsel og VG2 Salg, service og sikkerhet.Det er 100 plasser i salen på Kystmuseet hvor kurset holdes og næringslivslederen håper på god tilslutning.- Jeg regner med at vi får plass til de som ønsker å delta, så det er bare å melde seg på.