Tidlig søndag kveld var det klart; frøyværingen Monica Berge er kåret til norgesmester under NM i frisering i Oslo Spektrum.

Monica ble nummer to i gårsdagens konkurranse i kategorien "progressiv klipp" og vant i dag i kategorien "Full fashion look". Sammenlagt var det nok til gull i "Full fashion kombinasjon" som det heter, eller dameklipp.

Monica vant en del-konkurranse også forrige gang hun deltok i NM, for fem år siden. Men for første gang står hun helt på podiet når alle poengene er summert.

- Nå kan jeg kalle meg norgesmester, forteller en strålende opplagt Monica Berge på telefon til lokalavisa Hitra-Frøya.

God reklame

- Det er helt fantastisk. Vi har tatt et lite glass vin. Utover det har vi ikke rukket å feire så mye, det får vi spare til neste helg.  Vi sitter nå på Gardermoen på grunn av forsinket fly, så det er ikke den flotteste måten å feire på kanskje. Men jeg har akkurat startet egen salong, så dette er veldig god reklame, sier hun.

Berge (29) er oppvokst på Mausund og Nordhammeren på Frøya før hun for tolv år siden flyttet til Trondheim for å utdanne seg til frisør. I oktober åpnet hun salongen Coma AS i Trondheim. Et lag på fire frisører herfra har vært i Oslo spektrum, to av dem som deltakere i konkurransen. Også Berges kollega Elisabeth Rendall kom på pallen med tredjeplass.

- To av tre pallplasser i dameklipp, det er vi meget godt fornøyd med. Det er denne kategorien vi selv mener det absolutt er gjevest å vinne, sier Monica Berge.

[M]

Mange forberedelser

Gull og pokal - i tillegg til heder og ære - har ikke kommet av seg selv. Frisør-gjengen fra Trondheim er sliten etter helga, og de lange forberedelsene. For selv om selve konkurransen "bare" er 30 minutter klipp på scenen foran publikum i Oslo Spektrum, er det mye planlegging som ligger bak.

- Vi reiser med modeller fra Trondheim. Vi har brukt en del uker på farger og planlegge hva vi skal gjøre. Når konkurransen kommer, går det på tid. Man får bare en halvtime til å gjennomføre det man skal, forteller hun.