Ann Merete Fredriksen er vårt intervjuobjekt i Helgepraten denne helga.

Navn: Ann Merete Fredriksen

Alder: 52 ½ år

Yrke: Ansatt i kultrenheten, Hitra kommune

Bor: Slokheia i Fillan

Sivilstand: Singel

Aktuell: Hitra bibliotek arrangerer språkkafé sammen med Hitra frivilligsentral. Lørdag er det åpent for både norsktalende og de som ønsker å lære norsk på biblioteket.

Beskriv deg selv med tre ord.

- Bokglad, litt distre og munter.

Hvordan vil du beskrive hverdagen din?

- Variert! Jeg jobber i kulturenheten på kino, ungdomsbasen og på biblioteket. Jeg liker å komme i kontakt med folk. På så ulike arenaer som jeg jobber kommer jeg også i kontakt med veldig forskjellige mennesker.

Hvilken egenskap skulle du ønske at du hadde?

- Jeg skulle gjerne vært mer tålmodig. Jeg er litt for rastløs som person.

Hva gjør du om ti år?

- Jeg håper jeg fortsatt jobber i kulturenheten. Jeg trives veldig bra. Eller kanskje jeg har dratt på jordomseiling.?

Hva ser du på TV?

- I det siste har jeg fulgt med på nordiske serier. ”Anno” har jeg også sett på. Det viktigste er like-vel å få med seg nyhetssendinger og debattprogrammer. Jeg liker å holde meg oppdatert.

Hva lytter du til i bilen?

- Jeg har ikke bil. Og når jeg sykler eller bruker beina må jeg ha fokuset på trafikkbildet rundt meg. Men når jeg skal nyte musikk så hører jeg på Mikael Wiehe. I helgene hører jeg mye på radio. P1 eller P2. Jeg slapper veldig godt av til radioen.

Er du best til å lytte eller prate i en samtale?

- Jeg liker å prate. Jeg har en læringskurve på det med lyttinga, om man kan si det sånn. Men jeg hører på det folk sier til meg altså, det er bare det at jeg nok er mest glad i å prate.

Hvilken kjent person ville du tatt med deg til en øde øy? Hvorfor ham/henne?

- Da ville jeg tatt med meg Siv Jensen. Det kunne blitt livlig. Jeg synes det er spennende å prøve å forstå resonnementet til folk som tenker veldig annerledes enn meg selv. Etterpå hadde jeg tatt meg en ny tur til en annen øy. Da hadde jeg tatt med meg Mikael Wiehe.

Hva var den siste boken du leste?

- ”Den største forbrytelsen” av Marte Michelet. Den handler om hvordan Norge som nasjon behandlet jødene under krigen, og deportasjonen av jødene. Dette er en bok jeg anbefaler. Veldig leseverdig og tankevekkende bok. Og ikke minst grundig.

Hva er ditt beste barndomsminne?

- Da må jeg nevne turene til Jonsvatnet til tante og onkel sin hytte. De har hatt hytte der siden 1936. Jeg husker at vi bada og rodde i vatnet. Den gangen var det lov til å bade og ro i drikkevannskilden. Tenk det! Særlig minnes jeg roturene vi hadde. Noen ganger rodde vi fra Litjvatnet til Kuset. De som er lokalkjente vet at det er et bra stykke.

Hva serverer du når du får gjester?

- Da serverer jeg gresk salat og eplekake. Jeg er ingen gourmetkokk. Jeg satser på å tilby godt selskap.

Hva vil du vise gjestene av øyregionen?

- Dersom gjestene kjører bil ber jeg dem om å kjøre oss til Ulvøystien. Jeg har hatt med flere gjester dit, og alle blir overveldet og mektig imponert. Dersom gjestene ikke kjører bil eller ikke klarer slike turer, kan jeg gjerne ta de med på en tur til toppen av Fillheia. Det er en fantastisk utsikt derfra. Ja, og så må jeg nevne Bekkvikfjæra. Der er det ren og skjær idyll.

Har du et godt tips til øyværingene nå i helga?

- Ja, kom på språkkafé. Du er velkommen både om er norsktalende eller ønsker å lære norsk. Det blir enkel servering. Jeg tror dette kan bli en trivelig stund. Ellers vil jeg oppfordre alle til å ta ekstra godt vare på mor. Det er mange mødre som gjør en fantastisk, men ofte litt usynlig innsats rundt om. Min oppfordring er: Ta vare på mor!