I dag gikk det ut stormvarsel for Sør-Trøndelag og i skrivende stund er det liten storm i øyrekka. Men om noen måneder kan det bli langt bedre vær for trønderne.

For å sjekke været akkurat nå, gjerne bruke lokalavisas værstasjoner, som alltid er oppdatert med det du trenger å vite om været.

VG har hentet inn sesongvasling fra det europeisk værsenteret i Reading, England og det tilsvarende for det amerikanske International Research Institute for Climate and Society ved Columbia University i New York.

Klimaforsker Hans Olav Hygen ved Meteorologisk institutt har så vurdert sesogvarslene for 2015 på vegne av VG og forteller:

– Slår dette til, vil vi få en av de varmeste somrene på kloden noensinne, mener han.

Så langt har våren på Hitra og Frøya allerede hatt en god del soldager, som du kan se her.

Litt ekstra god sommer

Særlig godt i Norge, kan dette slå ut for Midt-Norge.  Vi skal nemmelig få en litt ekstra god sommer i følge det europeiske værsenteret.

På spørsmål om hvor treffsikre disse modellene er svarer Hygen til VG:

- Dette er jo et produkt av noen av de tyngste beregnings-virksomhetene som finnes i dag. Det kjøres 51 simuleringer av hvordan dette kan bli, og så sammenlignes resultatene med alt som eksisterer av tidligere simuleringer og faktiske data. Alt som eksisterer av kjente fysiske forhold er lagt inn i beregningene. Vi ser vel at modellene er ganske treffsikre jo nærmere vi kommer Ekvator, mens de altså er nokså usikre for Nord-Europas og Norges vedkommende, sier Hygen.