Fløtta inn

- Jeg har fått et kontor, en stol og et bord, og en datamaskin med internett. Da har jeg det jeg trenger for å skrive , sier journalist Trond Hammervik om innflyttingen til Blått Kompetansesenter. I går var også lokalavisa Hitra-Frøya på plass med sitt nye Frøyakontor i senteret, som har sin offisielle åpning i dag.

Fra hel etasje til lite kontor

Etter 18 år med penn og tastatur i lokalavisas tjeneste har Trond rukket å få med seg flere flyttinger. Den første kontorplassen han hadde lå i lokalene etter Frøya-avisa. I et bygg vis a vis gamle Mega Sistranda hadde Trond og lokalavisa en hel etasje til rådighet. I 2013 flyttet lokalavisa til Næringens Hus i Sistranda.

- Det var en langt mer omfattende flytteprosess enn det vi har vært igjennom nå. Den gangen var det store arkiver med gamle notater fra både meg og mine forgjengere som måtte ryddes opp i. En hel etasje med rot skulle forminskes for å få plass i et lite kontor i Næringens Hus, forteller Trond. Nå foregår det aller meste digitalt og plassbehovet er derfor langt mindre.

Veien til tannlegen

En gammel nabo i Næringens Hus var tannlegekontoret, som ligger lengst inne i gangen. Det er ikke få ganger at pasienter har stukket hodet innom lokalavisas kontor for å få retningsbeskrivelse. Det blir det en endring på nå.

- Her kommer ingen til å spørre om veien til tannlegen, ler den erfarne journalisten.

På flyttefot: En pult og en datamaskin og digitale Trond er klar for nye journalistiske oppgaver i vårt neste redaksjonslokale på Sistranda.

Tett på næringen

Trond ser med positive øyne på å få komme inn i Blått kompetansesenter.

- Vi har stor tro på at Blått kompetansesenter blir stor og viktig aktør, og i front når det gjelder muligheter innen havbruk. Ved å flytte inn i senteret kommer vi tettere på næringen, men næringen kommer også nærmere avisa. Og så er det jo slik at vi ikke alltid kan skrive det som næringen liker, men etter 18 år som lokaljournalist tror jeg at jeg skal balansere det fint, sier Hammervik.

At Hitra•Frøya blir mer synlige fikk Trond merke så fort skrivebordet ble båret inn på nykontoret.

- Det tok bare fem minutter før jeg fikk et tips om en havbruksnyhet vi burde dekke, forteller Trond, som selvsagt fortsatt er interessert i tips om stort og smått som rører seg innenfor alle samfunnsområder i øyregionen.