Ivar Martin Johansen ble overrasket da det i slutten av juni dumpet en fargerik konvolutt ned i hans postkasse. Budskapet var ikke til å ta feil av ettersom det var en invitasjon til en hagefest på slottet den 1.september.

-Jeg måtte lese gjennom invitasjonen et par ganger før jeg egentlig forsto hva det var. Det er som kjent ingen som forventer å få en invitasjon til en slottsfest, sa Ivar Martin som bestemte seg for å takke ja. Frøyværingen er i ettertid veldig glad for at han gjorde det ettersom hagefesten på slottet ble et minne for livet.

Ivar Martin visste lite om hva som var i vente da han satte seg på toget og vendte nesa mot hovedstaden. Invitasjonen var med i bagasjen. Den fungerte som adgangstegn. Hovedstaden viste seg fra sin beste side da Kong Harald, Dronning Sonja, resten av kongefamilien og slottet inviterte til fest. Johansen og de andre øyværingene ble nemlig møtt av fantastisk sommervær.

Har markert seg

Johansen som i en årrekke har markert seg på en positiv måte i lokalsamfunnet, var i godt selskap da han troppet opp på slottsplassen. Bortimot samtlige norske kommuner var representert på hagefesten som det vil bli snakket varmt om i mange år fremover. Gardemusikken sørget for at det var flott stemning ute på slottsplassen. God atmosfære var det også på innsiden av slottet.

-Jeg hadde forhåpninger om at dette kom til å bli en opplevelse. Men det var egentlig større enn jeg hadde sett for meg. Det er vanskelig å være konkret på ditt spørsmål om hva det var som gjorde størst inntrykk. Dersom jeg skal trekke frem noe så må det være Kong Haralds flotte tale og hele settingen. Det var stil over alt, sa Johansen da Hitra-Frøya pratet med han i etterkant.

Spektakulær hagefest

Det var for øvrig lite som manglet på at han fikk hilse på de kongelige ettersom han sto som nummer to i køen da andre plikter ventet for vertskapet. Johansen tok det pent at han ikke fikk kjenne dronningen og kongens håndtrykk denne gangen. Den varierte og fine underholdningen gjorde inntrykk på en av de som hadde reist langt for å få med seg den spektakulære festen.

- Det var stor variasjon på det som ble vist. Kong Haralds tale gjorde inntrykk på meg. Den inneholdt veldig mange gode budskap, sa Johansen som virkelig fant seg til rette i slottsparken i sommervarmen. Det gjorde også de andre fra Hitra og Frøya som hadde vært så heldige å få invitasjon til arrangementet som både statsministeren og flere kjente artister var med og kastet glans over.

- Jeg har vært så heldig å få reise mye rundt om i vårt vidstrakte land de siste årene. Det er få som har så praktfull natur som oss. Her finnes det flotte fjell, daler, fjorder, øyer og mye annet. Det beste med landet vårt er imidlertid alle de flotte menneskene. De som dere her i dag på mange måter er et tverrsnitt av. Både i nord, øst, sør og vest er det mange som hver eneste dag står på og gjør en jobb for fellesskapet i sine respektive lokalsamfunn, sa Kong Harald.

Den populære kongen trakk også frem også alle innvandrerne som har blitt positive bidragsytere på mange forskjellige områder. Han var tydelig på at vi har et felles ansvar for at de blir integrerte i vårt.